De 12-jarige Mike Brands uit Oss is nieuwste talent van DYM

Op 2e Paasdag heeft het jeugdige darttalent , de 12-jarige MIKE BRANDS, samen met zijn ouder  een handtekening gezet onder een spelersovereenkomst met Dart Youngstars Management. MIKE BRANDS hoopt via de jeugdopleiding van hiermee een volgende stap te kunnen maken in zijn ontwikkeling als dartspeler.

MIKE BRANDS heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt op de technische staf van DYM door zijn goede optreden in de RDF LaCo jeugdselectie waarna het vertrouwen in deze jongeman uit Oss besproken is met zijn ouders. MIKE BRANDS zal het huidige seizoen gebruiken om, onder begeleiding van DYM, meer ervaring op te doen binnen het NDB circuit, de Champions League of Darts en op enkele internationale toernooien. Komend seizoen zal MIKE zich richten op kwalificatie voor de Winmau World Masters, het ultieme toernooi voor aankomend darttalent.

Zowel MIKE BRANDS, zijn ouders als DYM verheugen zich op een langdurige en hopelijk succesvolle samenwerking.

RDF LaCo jeugd pakte derde zege tijdens voorlaatste wedstrijd

De laatste thuiswedstrijd, tevens voorlaatste wedstrijd van de LaCo competitie van het RDF LaCo jeugdteam, was de ideale gelegenheid om het team van ’t Oude Cafe te bedanken voor hun goede zorgen tijdens het afgelopen seizoen. Hiervoor moest dan wel worden gewonnen van het team van DBA 208 uit Urk. In de uitwedstrijd hadden de RDF jongens de zege al moeten pakken maar vergaten het toen af te maken zodat iedereen deze keer extra gemotiveerd aan de oche stond.

De singles werden echter niet zo goed begonnen als was voorzien. Ruud en Sean moesten de winst aan de tegenstander laten maar toen kwam de ommekeer dankzij Ricardo, Dylan en Mike. Met een 3-2 voorsprong de singles uit was reden om te vertrouwen op een goede afloop. Vervolgens was het de beurt aan de koppelwedstrijden waarin gevochten moest worden voor ieder punt. Misschien wel door het feit dat er voor het eerst veel publiek aanwezig was maakten de RDF spelers het zich af en toe onnodig moeilijk maar wisten toch 2 van de 4 punten te pakken zodat er met een 5-4 tussenstand nog een punt nodig was voor de winst en dat met de teamronde, waarin het RDF LaCo jeugdteam altijd goed presteert, nog voor de boeg.

Helaas dacht de tegenstander daar heel anders over en pakten brutaal de winst in de teamwedstrijd waardoor alles zou afhangen van de sologame. Onze vaste solospeler Sean was vandaag echter de vorm kwijt zodat een van de wisselspelers, Jimmy of Tom aan dit karwei moest gaan beginnen. Op basis van een onderling partijtje werd gekozen voor Jimmy Jonker. Een goede keuze zoals bleek want de tegenstander was hierdoor verrast en Jimmy deed precies wat van hem verwacht werd. In een slechte wedstrijd onder veel druk wist Jimmy de wedstrijd toch naar zijn hand te zetten en was de winst voor RDF dat hiermee dus drie wedstrijden heeft gewonnen met nog een kans op een vierde zege voordat het seizoen klaar is.

 

Anneke Kuijten gaat het alleen proberen

Foto: PatrickKrekels-DartProShots

Na drie jaar te hebben samengewerkt met Dart Youngstars Management gaat ANNEKE KUIJTEN zelfstandig verder met haar dart carrière. De afgelopen drie jaar heeft ANNEKE zich ontwikkeld van fanatieke hobby darter tot een semiprofessionele topspeler in het dames darts met als hoogtepunt het bereiken van de Lakeside World Professional Championship 2014.

In de drie jaar dat zij onder leiding van DYM aan de weg timmerde heeft ANNEKE vele successen behaald, zowel individueel als in de dames koppels (met o.a. Rachna David, Rachel Brooks, Paula Jacklin en Zoe Jones)en mix koppel (Darryl Fitton). Ook wist zij zich in de Nederlandse selectie te spelen waarmee zij diverse medailles wist te behalen tijdens de Europese Kampioenschappen en de Lorna Croft Friendship Cup.

De overeenkomst tussen ANNEKE KUIJTEN en DYM liep deze maand af en ANNEKE wil het nu graag, na een leerzame samenwerking, zelfstandig proberen. DYM respecteert de beslissing van ANNEKE om haar overeenkomst niet te verlengen en zal haar in de toekomst blijven steunen.
Dart Youngstars Management wenst ANNEKE KUIJTEN, dochter Evelien en partner Mark Brouwers veel succes met de voortzetting van haar dart carrière.

Anneke Kuijten wint met NL-Team de Lorna Croft Friendship Cup

Afgelopen weekend moest ANNEKE KUIJTEN met het Nederlands Team aantreden voor haar tweede Lorna Croft Frienship Cup. In 2013 maakte ANNEKE in dit toernooi haar debuut als International en wist zij met het NL-Team goud te pakken.

Was het vorige keer nog raak in Duitsland, nu opnieuw in het Nederlandse Delden waar de Nederlandse Internationals zowel bij de dames als bij de heren de dienst uit maakten en alle onderdelen wisten te winnen. Voor alle drie de onderdelen (singles, koppels en team) was de winst weggelegd voor Nederland zodat daarmee automatisch ook de overall titel naar Nederland ging.

RDF Laco jeugd weer te lief in Laco speelweek #8

Na twee zeer goede wedstrijden te hebben gespeeld waarin toch naast de winst werd gegrepen waren de spelers van de RDF LaCo jeugd tot op het bot gemotiveerd om in de thuiswedstrijd in Sint Willebrord te winnen van tegenstander FDB. Wanneer dit zou lukken zou het team plaatsing voor de finaledag alsnog in eigen hand houden.

In de singles was direct merkbaar dat de druk er op stond. Ricardo ging matig van start envergat zichzelf te belonen nadat hij de draad weer had opgepakt door de 3e en 4e leg in zijn partij cadeau te doen aan de tegenpartij. Vervolgens waren Mike en Sean kansloos tegen hun ontketende tegenstanders zodat een drama op handen leek. Gelukkig wisten Dylan en Ruud daarna de schade te beperken tot 2-3.
In de koppels bleek Ricardo opnieuw niet thuis en was Ruud niet in staat om het tekort te repareren. Ook het koppel Dylan/Mike was niet scherp genoeg waardoor er drie van de vier koppels verloren gingen en de achterstand 3-6 bedroeg.

De teamgame bracht de ommekeer bij de RDF LaCo spelers die inmiddels een hechte groep zijn en echt als team functioneren. Hier had de tegenstander niet van terug zodat de achterstand kon worden teruggebracht tot 4-6 waarna Sean in de solowedstrijd eindelijk geen Sinterklaas meer speelde en de Friese solist op een 3-1 nederlaag trakteerde. Jammer genoeg was het voor de vierde wedstrijd op rij dat de RDF jongens onnodig naast de winst grepen. Hopenlijk hebben ze weer geleerd van de fouten en doen ze zichzelf de laatste twee wedstrijden een plezier door deze winnend af te sluiten.

Isle of Man brengt Anneke Kuijten dit jaar geen succes

Na twee jaar goede resultaten te hebben geboekt tijden het Isle of Man Dart Festival moest ANNEKE KUIJTEN dit jaar genoegen nemen met een bijrol. In een van de mooiste locatie op de tour, het Villa Marina in Douglas, kon ANNEKE dit keer geen potten breken. In het dames koppel toernooi moest zij met haar gelegenheidspartner (Irina Armstrong liet op het laatste moment verstek gaan) in de eerste ronde afhaken, in het mix koppeltoernooi kwam zij met de Engelse Robertson nog tot een 9e plaats.

Vanwege haar werk kon ANNEKE pas op vrijdag afreizen zodat zij de Isle of Man Classic voor de dames moest missen en alleen aan de Isle of Man Open singles kon deelnemen waardoor er wat extra druk voor een goed resultaat ontstond. Mede hierdoor kon ANNEKE niet echt haar beste spel laten zien en werd een 33e plaats het resultaat.

Vanwege haar werk zal ANNEKE ook niet aan het Torremolinos Open kunnen deelnemen zodat de HAL Masters en HAL Open de eerstvolgende evenementen zijn waar zij revanche kan nemen op de concurrentie

RDF Laco jeugd laat kansen liggen in Laco speelweek #7

Met de vorige wedstrijd in het achterhoofd en alle complimenten uit het land in de tas moest deze keer worden afgereisd naar Enschede om aan te treden tegen de nummer 2 van de ranglijst, DVO. Door het goede optreden in de vorige wedstrijd was DVO echter gewaarschuwd en verscheen het team met de sterkst mogelijke bezetting. Al snel keken de RDF mannetjes tegen een 2-0 achterstand aan (Dylan en Ruud waren beide kansloos) maar toen was het de beurt aan de RDF jeugd. Eerst was het Sean van Belkom die jammer genoeg de kans op winst nog liet liggen waarna Ricardo Roks zijn verantwoordelijkheid wel pakte en Wesly Hurrebrink een pak op de broek gaf. Helaas kon Tom van den Hurk het goede voorbeeld niet volgen met een 4-1 achterstand tot gevolg.

 De eerste koppelwedstrijd ging ook naar DVO maar vervolgens gingen de wedstrijden 2 en 3 naar de RDF. Koppelwedstrijd 4 had ook naar de RDF kunnen gaan ware het niet dat de beslissende dubbel weer eens niet gevonden kon worden. Toch werd er niet bij de pakken neergezeten en in de teamgame toonde de RDF weer veerkracht door deze te winnen waarna Sean van Belkom de taak had om winst te pakken in de solo. In de spannende wedstrijd die volgde liet Sean zijn tegenstander echter twee keer terugkomen en betaalde daarvoor in de laatste beslissende leg de prijs want deze ging in 12 darts naar de tegenpartij die hiermee dus een 7-4 zege noteerde.

Anneke Kuijten mist op een haar 2e ronde WDT

In Manchester is dit weekend de BDO World Darts Trophy gespeeld waar ook ANNEKE KUIJTEN mocht deelnemen. De beste 16 dames van de wereld waren aanwezig en ANNEKE moest het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen Zoe Jones waarmee zij dikwijls een koppel vormt. Beide dames kennen elkaar dus goed en dit bleek in de wedstrijd waar (misschien teveel?) respect werd getoond voor de ander. De wedstrijd ging gelijk op en ANNEKE kreeg zelfs de kans op een break maar kon die helaas niet verzilveren. Het was Zoe Jones die de laatst leg mocht beginnen en dit voordeel ook wist te benutten waardoor ANNEKE, al was het nipt, de tweede ronde misliep.

RDF Laco jeugd doet zichzelf tekort in Laco speelweek #6

De tweede helft van de Landelijke Competitie voor de jeugd begon voor de RDF LaCo Jeugd met een uitwedstrijd bij de lijstaanvoerder DBMN-A. Na een half seizoen weten de spelers en leider Jean-Jacq Glerum inmiddels wat er van ze verwacht wordt zodat er vol goede moed aan de wedstrijd werd begonnen. In de singles werd goed gestart en hoewel er tegen een 3-2 achterstand werd aangekeken hielden de jongens het vertrouwen in een goed resultaat. In de koppels was RDF de sterkste maar DBMN-A kreeg dom genoeg een aantal kansen aangeboden die zij ook direct afstraften waardoor een 5-4 tussenstand werd genoteerd.

Na de lunch moest de teamgame worden gespeeld en weer was RDF de sterkste met scoren waardoor er een voorsprong van meer dan 200 punten werd opgebouwd om vervolgens 15 darts te missen op de dubbels waardoor het punt toch naar DBMN-A ging. In de solo wedstrijd wist Sean van Belkom nog wel het laatste punt te veroveren waardoor er met 6-5 toch een mooi visitekaartje door de RDF Jeugd is afgegeven.

Anneke Kuijten en Gary Robson verzorgen Demo bij PDB jeugd

Gisteren werd de jeugd van de Peelland Dart Bond door het bestuur getrakteerd op een dart demonstratie van twee top dartspelers. In de mooie en gezellige locatie “de Boerderij” in Helmond waren ANNEKE KUIJTEN en Gary Robson aanwezig om de jeugdspelers een mooie dartavond te bezorgen en al het moois dat de sport heeft te laten beleven. Natuurlijk kreeg de jeugd ook de gelegenheid om tegen een van beide spelers aan te treden waardoor het dus een interactieve avond werd. Een geweldig initiatief van de PDB in combinatie met hansmunt.nl die als sponsor van dit evenement laat zien te geloven in de jeugd van Peelland.

Matthew Medhurst gedwongen te stoppen

Door een zakelijk drama waarvan zijn bedrijf slachtoffer is geworden wordt MATTEW MEDHURST helaas gedwongen om per direct de spelersovereenkomst met DYM te beëindigen en zijn droom m.b.t. darts voor langere tijd in de koelkast te zetten. Een dramatische beslissing daar MATTHEW volledig op schema was om zich te plaatsen voor de Lakeside World Professional Championships van 2016. Gelukkig kan hij, dankzij zijn winst in de Italian Grand Masters, wel  deelnemen aan de Winmau World Masters 2015. Afgelopen jaar wist MATTHEW daar veel indruk te maken met een plaats bij de laatste 32. DYM betreurt de situatie en hoopt dat MATTHEW snel weer in de gelegenheid is om zijn bedrijf voort te zetten en zijn dart carrière op te pakken.

Anneke Kuijten naar BDO Word Darts Trophy

Een fijne verassing was er deze week voor ANNEKE KUIJTEN die een uitnodiging voor deelname aan de BDO World Darts Trophy ontving. Door het wegvallen van Sharon Prins i.v.m. haar zwangerschap krijgt ANNEKE alsnog de kans om dit televisie toernooi mee te maken. Een mooie gelegenheid voor de Eindhovense om zich te revancheren voor haar optreden tijdens de Lakeside en een extra kans om punten te verzamelen voor de BDO Invitatielijst. Dankzij de invitatie voor dit evenement heeft ANNEKE nu binnen de drie jaar dat zij samenwerkt met DYM weten te plaatsen voor alle Major Events, uitgezonderd de Zuiderduin Masters.

Dutch Open 2015 met verrassend optreden RDF LaCo jeugd

Promotie van de dartsport bij de jeugd staat voorop bij DYM en dit heeft de organisatie onder meer vertaalt door het sponsoren en begeleiden van de RDF LaCo jeugdselectie. Om de spelers binnen deze selectie een extra duwtje in de rug te geven mochten zij ook allemaal deelnemen aan het Dutch Open om eens mee te maken hoe een Internationaal toernooi er uit ziet. Ook de Roosendaalse Dart Federatie liet zich opnieuw van haar goede kant zien door een busje ter beschikking te stellen zodat de spelersgroep gezamenlijk en kosteloos naar Assen kon reizen. Hulde aan het bestuur en met name aan Linda Gudde.

De jongens genoten met volle teugen van deze dag waarop zij diverse internationale topspelers in het echt konden ontmoeten en als bonus ook nog eens een 9-darter kregen voorgeschoteld tijdens de podiumwedstrijden. Ook qua persoonlijke prestaties kon iedereen tevreden zijn. Dit gold met name voor Dylan van Beers, Sean van Belkom en Mike Brands. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat deze dag aanleiding zal zijn voor de meegereisde jeugdspelers om  hun sport te promoten bij vrienden en bekenden zodat zich meer jeugdspelers bij de RDF aanmelden.

Overeenkomst met Damian Mol beëindigd

Dart Youngstars Management heeft in goed overleg met DAMIAN MOL en zijn ouders besloten de eenjarige spelersovereenkomst met DAMIAN niet te verlengen. Het verschil van inzicht over de uitvoering van de in de overeenkomst opgenomen spelersverplichtingen liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast hebben DAMIAN en zijn ouders te kennen gegeven dat de door DAMIAN gestelde prioriteiten geen ruimte laten om daarnaast een carrière als dartspeler na te streven.

Ondanks dat DAMIAN MOL een aantal mooie internationale resultaten heeft behaald in het afgelopen jaar en slechts op een haar na kwalificatie voor de Winmau World Masters miste heeft DAMIAN geconcludeerd dat hij liever darts speelt op recreatieve basis. Er is sprake geweest van een plezierige samenwerking en de ouders verdienen een compliment voor de support die zij aan DAMIAN hebben gegeven. Helaas sluiten deze niet aan op de filosofie die binnen  DYM heerst zodat een verlenging van de overeenkomst niet tot de mogelijkheden behoorde.

Dart Youngstars Management respecteert dan ook de beslissing van DAMIAN en zijn ouders en wenst hem veel succes in het beoefenen van zijn hobby.

RDF Laco pakt eerste winst tijdens LaCo speelweek #5

Het door DYM gesteunde RDF LaCo Jeugdteam wist tijdens de 5e speelweek van de LaCo jeugdcompetitie eindelijk hun eerste wedstrijd te winnen. In de gezellige thuislocatie ’t Oude Café in Sint Willebrord kwam de LaCo selectie van DSWN op bezoek. Dit was de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en er werd gesmacht naar de eerste overwinning. Waar de mannen van Coach Jean-Jaq al een aantal keren onnodig punten hadden gemorst waardoor de RDF jeugd zichzelf van een goede notering in de ranglijst hadden beroofd.

Het roer is echter omgegooid; de selectie is gereorganiseerd en er zijn wat nieuwe spelers toegevoegd. Langzaamaan begint men binnen de regio van de RDF te wennen aan het idee dat er ook voor de dartende jeugd diverse dingen georganiseerd worden. Het jeugddarts zit na een aantal jaren, mede dankzij DYM, ook in de regio Roosendaal weer in een positieve spiraal.

De wedstrijd werd zoals al zo vaak het geval is geweest begonnen met een 3-2 voorsprong na 5 single partijen. Vervolgens lieten de RDF spelers, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, nu hun hoofd niet hangen maar bleven zij geloven in een goed resultaat. Deze mentale omslag betaalde zich uit in het winnen van de eerste 2 koppels. Na de door uitbaatster Petra Roks aangeboden lunch te hebben verorberd  was het tijd voor de laatste koppels waarna de score van 6-3 op het bord stond en de eerste winst binnen was. Jammer genoeg ging de winst in de teamgame naar tegenstander DSWN maar in de solo wedstrijd was het Sean van Belkom die het laatste punt pakte stelde waardoor de uiteindelijke 7-4 uitslag in het voordeel van de RDF kon worden ingevuld.

NDB Open Vlaardingen zwarte bladzij in DYM geschiedenis

Afgelopen weekend werd in Vlaardingen de vierde ranking van de NDB gespeeld. In een ijskoud Sportcentrum Vlaardingen moesten de deelnemers aan de bak om punten te verzamelen die hen misschien in aanmerking doet komen voor de Nederlandse selectie. Ondanks de inspanningen van de NDB en het organiserende Rotterdamse Darts Organisatie was de opkomst ronduit schandalig slecht te noemen. Dit gold ook voor de DYM spelers. Alleen ANNEKE KUIJTEN stond aan de oche terwijl MATTHEW MEDHURST en DAMIAN MOL verstek lieten gaan. ANNEKE had deze dag ook beter aan zich voorbij kunnen laten gaan want zij verloor teleurstellend haar eerste wedstrijd na de groepsfase en is kennelijk de mentale tik die zij tijdens de Lakeside kreeg nog niet te boven.

Anneke Kuijten’s Lakeside ervaring

Vrijdag 2 januari 2005 zou voor ANNEKE KUIJTEN een dag worden om nooit te vergeten. Deze dag mocht zij voor de eerste maal als deelnemer aan het belangrijkste dartevenement ter wereld, de Lakeside World Professional Championship, de spelersruimte en het podium betreden van de bekendste dartlocatie in de geschiedenis. Vrijdagavond was gereserveerd voor de kennismaking met de organisatie, de overige deelnemers en het podium waar het allemaal moet gaan gebeuren.
Zaterdagochtend was er vervolgens tijd ingeruimd om te oefenen op het podium en te wennen aan de verlichting en televisiecamera’s waarna  de middag gebruikt kon worden om te ontspannen of te trainen in de daarvoor speciaal ingerichte spelersruimte.

De zondag en maandag werden doorgebracht met trainen in combinatie met ontspanning ter voorbereiding op de wedstrijddag van morgen wanneer ANNEKE dan eindelijk op het podium mocht aantreden en zo haar droom waarvoor ze drie jaar gewerkt had werkelijkheid te laten worden.

Dinsdagochtend bestond de voorbereiding voornamelijk uit e laatste puntjes op de i zetten en na lang wachten kon ANNEKE dan eindelijk het podium op. De opkomst ging geheel volgens het afgesproken scenario en het leek erop dat ANNEKE haar zenuwen onder controle had. Het begin van haar wedstrijd tegen meervoudig kampioene Trina Gulliver MBE verliep wat stroef maar toch wist ANNEKE op een voorsprong te komen en leek zij de eerste leg te gaan winnen. Helaas sloeg de spanning op dat moment toe en blokkeerde de Nederlandse volledig waardoor haar tegenstander alsnog de leg kon winnen. Vervolgens werd de wedstrijd een grote lijdensweg voor de Brabantse die niet meer in haar spel kon komen en steeds meer ging forceren. In plaats van ontspannen te genieten van deze unieke omstandigheden ongeacht het resultaat ging ANNEKE ten onder aan zichzelf opgelegde druk om te voldoen aan de verwachting van anderen. De wedstrijd ging dan ook verloren en het avontuur was daarmee ten einde. Na de wedstrijd kwam de emotionele ontlading  gevolgd door realiteitsbesef waarbij de eindconclusie getrokken kon worden dat het feit dat ANNEKE KUIJTEN als deelnemer van de Lakeside Professional World Championships de boeken ingaat, iets wat weinig dames kunnen zeggen, en dat het een mooie ervaring is geweest die gekoesterd moet worden. Wat rest is een berg werk zowel aan het trainingsbord als het spelen van internationale toernooien want ANNEKE KUIJTEN is vastbesloten om terug te keren en dan te laten zien wat zij werkelijk waard is.

Gedwongen afscheid Shauni Wastyn valt zwaar

Ingrijpende wijzigingen in het privéleven van SHAUNI liggen ten grondslag aan het niet verlengen van de spelersovereenkomst met  het Belgische darttalent. Beide partijen hadden de samenwerking graag voortgezet maar gezien de aard van de privéomstandigheden van SHAUNI en haar directe omgeving heeft het prioriteit om eerst alle zaken op orde te krijgen en zal het darten waarschijnlijk het laatste zijn want onze dartprinses zal interesseren. Beide partijen houden wel contact en zullen indien de tijd daar rijp voor is de samenwerking wellicht hervatten. DYM bedankt SHAUNI WASTYN voor de prettige samenwerking en de door haar geboekte resultaten in naam van Dart Youngstars Management. Ook danken wij haar voor de ondersteuning van de Ladies darts Organisation in Belgie en hopen dat SHAUNI het belang van dames in darts zal blijven uitdragen. DYM wenst SHAUNI, haar zusje, moeder en partner en dartouders Els & Jacques veel sterkte en succes in de komende periode.

 

DYM Jaaroverzicht 2014

2014 kan worden bijgeschreven als een van de onstuimigste jaren in het bestaan sinds 2005. Om te beginnen werd er met meer spelers samengewerkt als ooit, werden er meer hoogtepunten bereikt en moesten we helaas ook toezien hoe een aantal spelers gedwongen afhaakte.

Zo werden een flink aantal topprestaties geleverd en diverse titels titels gewonnen;

Jitse van der Wal             Winnaar Open Urk Jeugd, Open Open(F) en 5e plaats tijdens German Gold Cup Youth en Dutch Open Youth
Shauni Wastyn                 10 titels waaronder German Open Youth, Next Talent of Darts, Kampioenschap van West Vlaanderen Youth, Belgische
Ranking BDB girls en Open Achthuizen Youth, Daarnaast werd zij 7x Runner Up o.a. bij de German Gold Cup Youth, Police Masters Youth, Polish Open Youth, BULL'S Munsterland Classisc Youth en HAL Open Youth.
Jaimy van Bavel               Winnaar Denmark Masters Youth, 3e tijdens Denmark Open Youth, 5e plaats Dutch Open Youth
Damian Mol                        Oranjestad Open winnaar, Runner Up French Open Youth, 3e plaats French Open Youth en Austrian open Youth, 5e plaats Denmark Masters Youth, Denmark Open Youth en Austrian Open Youth
Ricardo Roks                     5e plaats Polish Open Youth, Austrian Open Youth, French Open Youth en Luxembourgh Open, 9e Swiss Open
Anneke Kuijten                  Winnaar diverse Nederlandse toernooien, Runner Up bij de Luxembourgh Open en Gibraltar Open en 3e plaats bij Catalonia Open, HAL Open en Torremolinos Open
Sharon Roosen                 Runner Up tijdens Torremolinos Open en Dongen Open aangevuld met een 9e plaats in de Scottish Open, Gibraltar Open en Malta Open
Wilco Vermeulen              Winnaar Open Gorinchem, Runner Up De Valk Open en Nederhemert Darts Trophy, 3e plaats Open Torremolinos, Gibraltar Open en Luxembourgh Open, 5e plaats Catalonia Open
Danny Schellekens          3e plaats Open Achthuizen
Matthew Medhurst           Winnaar Italian Grand Masters en 5e plaats Malta Open

Evenals kwalificatie voor achtereenvolgens;
Champions League of Darts: Anneke Kuiten, Wilco Vermeulen, Jaimy van Bavel, Damian Mol
Nationaal Team: Anneke Kuijten, Shauni Wastyn, Jaimy van Bavel
Europese Kampioenschappen: Anneke Kuijten, Shauni Wastyn
Winmau World Masters: Anneke Kuijten, Shauni Wastyn, Matthew Medhurst, Jaimy van Bavel
Lakeside World Professionals: Anneke Kuijten

Ook kon er voor het eerst worden gesproken van een echt jeugdteam en was DYM opnieuw betrokken bij een nieuwe impuls voor het jeugd darten, deze keer ten bate van de Roosendaalse Dart Federatie, en het opstarten van een LaCo team.

En last but least was daar natuurlijk de samenwerking met de Ladies Darts Organisation waarvoor DYM de officiële vertegenwoordiger is op het Europese vasteland. Naast een flink aantal nieuwe leden konden dit jaar ook de officiële erkenning door de WDF en de BDO worden gerealiseerd en zijn de voorbereidingen voor  een Ladies Tour in 2015 zo goed als afgerond.

 

Anneke Kuijten naar Lakeside World Professional Championship 2015

Na het tegenvallende resultaat op de GNK is ANNEKE KUIJTEN direct teruggekeerd naar het trainingsbord in de voorbereiding op haar deelname aan de Lakeside World Professional World Championship. In het kader van haar voorbereiding is besloten dat zij tijdens deze voorbereiding, in tegenstelling tot afgelopen december, slechts mondjesmaat zal deelnemen aan toernooien. ANNEKE prefereert een rustige trainingsomgeving waardoor zij beter tot zichzelf kan komen.

 

DYM spelers laten verstek gaan tijdens de Gesloten Nederland

De Gesloten Nederland is binnen het Nederlandse dartcircuit van groter belang als de Dutch Open zoals de selectiecriteria voor het Nederlands Team doet vermoeden. Het voordeel hiervan is dat er dus een aantal spelers deelnemen die niet het hele ranking circuit in Nederland aflopen waardoor er toch verrassende uitslagen zijn te verwachten. Voor de DYM spelers gold dit allemaal niet daar zij verwacht worden aanwezig te zijn op alle door de NDB georganiseerde toernooien. Helaas was MATTHEW MEDHURST verhinderd zodat erbij de heren geen DYM deelnemer was. Voor ANNEKE KUIJTEN was dit jaar ook geen succes weggelegd; zij ging bij de laatste 16 onderuit. Bij de jeugd ontbraken DAMIAN MOL (privéredenen) en SHAUNI WASTYN (Belgische Nationaliteit).

 

Laco week #4 DBA Club 208 vs Roosendaalse Dart Federatie

DBA Club 208 uit Urk was de tegenstander voor de gereorganiseerde Laco jeugdselectie van de RDF.
Met slechts vier overgebleven spelers begonnen de jongens de wedstrijd voortvarend en ze lieten gelijk blijken hoe gemotiveerd zij waren door brutaal 2 singles te winnen, het was slechts een gebrek aan een beetje geluk of er had zelfs een 2-3 voorsprong op het bord gestaan. Op Urk is het goed verblijven want de gastvrije thuisvereniging had als verassing gebakken vis als lunch op het menu wat weer eens een welkome afwisseling was. Kennelijk hadden de RDF-mennekes iets teveel gegeten want zij waren niet scherp genoeg in de koppels waardoor 2 partijen verloren gingen voordat er weer een punt kon worden gepakt. De laatste koppel was weer voor de Urkers. In de team game konden de 4 RDF jongens niet op tegen de 5 uit Urk waarna de solo jammer genoeg ook onnodig verloren ging. Een 7-3 uitslag was het vertekende resultaat want ondanks een man minder had er zelfs winst ingezeten. In ieder geval staat er nu een groep die enthousiast positief ingesteld is waardoor het spel automatisch zal verbeteren.

 

MATTHEW MEDHURST wint Italian Grand Mmasters en plaats zich voor deelname aan Winmau 2015

Dit weekend werd in Bologna Italie de 5e Italian Grand Masters gespeeld wat meeteelt voor de BDO Western Europe Region Table. Met een deelnemersveld van 230 heren in het single toernooi kan worden gesproken van een serieuze test, zeker gezien het aantal deelnemers uit Engeland en Nederland waaronder MATTHEW MEDHURST. Het door DYM samengestelde programma werpt al in een vroeg stadium vruchten af voor MATTHEW wat zich vertaald in zeer goede prestaties van de man uit Delft. MATTHEW mocht beginnen met een bye waarn hij zich in zijn sheet wist te ontdoen van drie Italiaanse tegenstanders zonder een leg te verliezen. In de achtste finales werd het even spannend en moest de beslissende leg uitsluitsel geven. MATTHEW liet zich echter niet foppen en ging met een 3-2 zege verder naar de kwartfinale die hij met 4-1 op zijn naam schreef. In de halve finale deed hij er nog een schepje op en liet een 5-0 whitewash overwinning op de Engelse Matthew Dickinson noteren waarna de finale op het menu stond. In een best of 11 moest MATTHEW hierin afrekenen met Marco Apollonio die zijn halve finale de Nederlandse Barry Zander al opzij had gezet. Een mooi potje darts met een 6-3 uitslag in het voordeel van MATTHEW MEDHURST die hiermee een goede stap richting koppositie in de BDO Western Europe Region Table zet. Naast deze beloning is daar natuurlijk de bokaal en het prijzengeld en het belangrijkste, een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters 2015 als winnaar van een Internationaal toernooi. MATTHEW weet zich hiermee verzekerd van een kans om zijn geweldige prestatie, bereiken van de laatste 32 in 2014, een vervolg te geven en misschien wel te verbeteren.

 

Shauni Wastyn sluit 2014 definitief af met 1e plaats op WDF World Youth Rankings Girls

Dit weekend stonden 2 Internationale dartevenementen op het programma waarbij er ook voor de jeugdspelers punten te verdienen waren voor de Bulls WDF World Youth Rankings. Bij de meisjes is het hele jaar al een strijd tussen de Belgische DYM speelster SHAUNI WASTYN en haar Nederlandse concurrent Kyana Frauenfelder. Beide meisjes hebben dit jaar het meisjes circuit gedomineerd en zijn alle lange tijd niet meer te achterhalen door andere speelsters. Aangezien SHAUNI na haar winst van de Next Talent of Darts de eerste positie had overgenomen e de resterende toernooien tot 31 december kon Kyana alleen nog dit weekend haar achterstand proberen in te lopen. Vanwege school moest SHAUNI de Czech Open aan haar voorbij laten gaan waardoor zij moest afwachten wat Kyana zou presteren. Doordat Kyana vroeg werd uitgeschakeld kreeg zij echter geen punten en zou de de Sunpark Masters allesbeslissend zijn. SHAUNI vergalloppeerde zich in de eerste ronde door daar te verliezen na het missen van teveel dubbels en haar eerste plaats werd dus opnieuw afhankelijk van het resultaat dat Kyana zou behalen. Gelukkig bood de eveneens Belgische Tamara van der Meirsch een helpende hand door Kyana op tijd af te stoppen waardoor de eerste plaats van deze prestigieuze ranking in handen blijft van SHAUNI WASTYN die hierdoor een flinke financiele injectie van de WDF tegemoet kan zien om haar dartcarriere te vervolgen.

Damian Mol grijpt net naast toernooiwinst tijdens het Hank Open

Afgelopen zondag liet DAMIAN MOL zich weer eens van zijn beste kant zien in het door Brutus Darts georganiseerde Hank Open. In het gezellige Recreatiecentrum de Kurenpolder wist DAMIAN gedurende het toernooi 12 maximale scores te noteren waarmee hij de basis wist te leggen voor een plaats in de finale. Jammer genoeg was zijn tegenstander hierin net even beter zodat hij als Runner Up eindigde.

Jersey Festival of Darts teleurstellend voor Anneke Kuijten

Afgelopen week was ANNEKE KUIJTEN terug te vinden in het Britse Jersey waar zij deelnam aan het Jersey Open en de Jersey Classic in de hoop hetzelfde te kunnen presteren als Fallon Sherrock afgelopen jaar, namelijk het winnen van beide toernooien. Helaas voor Anneke verliep hetanders dan verwacht. Tijdens de Darts Corner Jersey Open Singles ging was het over en sluiten op een 17e plaats na een nipt verlies tegen Sue Gulliver. De volgende dag stonden de  Target Jersey Classic Singles op het programma. Hier was Fallon Sherrock verantwoordelijk voor de uitschakeling van ANNEKE en weer was ee 17e plaats het resultaat. Welliswaar zijn beide resultaten goed voor punten die moeten bijdragen tot het opnieuw kwalificeren voor de Lakeside maar ANNEKE kon niet tevreden zijn met dit resultaat. Hopenlijk levert het Czech Open meer reden tot vreugde voor haar op.

Matthew Medhurst legt beslag op 5e plaats tijdens Malta Open

Afgelopen woensdag ging het Malta Open van start met het heren singles toernooi. MATTHEW MEDHURST wist deze dag al zijn pasrtijen te winnen en deed dit zelfs zonder een leg tegen te krijgen. Gisteren zou het toernooi met 16 deelnemers worden doorgespeeld tot en met de finale en mocht Matthew het gelijk opnemen tegen John Walton. MIsschien door het reizen, misschien door het mooie weer was MATTHEW deze tweede dag net even niet scherp genoeg en kwam hij te laat op gang. Na een 3-0 achterstand wist MATTHEW zich nog terug te vechten tot 3-2 waarna de oud professional Walton de partij met 4-2 in het slot gooide. Op zich had er misschien meer in gezeten maar de Technische Staf van DYM is trots op het door MATTHEW behaalde resultaat dat de Delftenaar mag koesteren in de wetenschap dat zijn eerste box voor de BDO Invitatielijst gevuld is.

2e Winmau ticket voor Shauni Wastyn een feit na winst Kampioenschap van West Vlaanderen

Een week na het winnen van de titel tijdens de Next Talent of Darts heeft SHAUNI WASTYN opnieuw haar klasse getoond door ook het Kampioenschap van West Vlaanderen voor de meisjes op haar naam te schrijven. Hiermee rekent ze af met de veelgehoorde kritiek dat zij verzadigd zou zijn en in Belgie geen toernooien meer kan winnen. De Technische Staf van DYM heeft altijd vertrouwen gehad in haar pupil en haar en haar familie proberen te steunen in moeilijke prive omstandigheden. Nu SHAUNI bevrijdt is van deze last betaalt zij het vertrouwen terug met het winnen van haar tweede titel op rij. In een rechtstreeks duel met Tamara Van der Meirsch, die profiteerde van de vormcrisis van SHAUNI door het Belgie Open en het Antwerpen Open te winnen, liet SHAUNI WASTYN zien dat zij, en zij alleen, het beste meisje van Belgie is. Met een 4-3 zege pakte het talent uit Schelle niet alleen de titel, maar ook een startbewijs voor de Winmau World Masters 2015 en de 1e plaats op de Belgische Ranking. Felicitaties zijn daarom op zijn plaats.

Wilco Vermeulen & Ricardo Roks maken niet langer deel uit van DYM-spelersgroep

Afgelopen vrijdag hebben DYM en de contractspelers Wilco Vermeulen en jeugdspeler Ricardo Roks besloten om een punt te zetten achter de samenwerking. Als gevolg hiervan zijn beide spelersovereenkomsten per 01 november direct ontbonden en zullen Wilco en Ricardo hun eigen weg gaan in het beoefenen van de dartsport.

Het verbreken van de overeenkomst met Wilco Vermeulen is een gevolg van het wederzijds opzeggen van vertrouwen naar aanleiding van een aantal ongefundeerde en voor overige DYM spelers schadelijke uitspraken van Wilco waardoor een onhoudbare situatie is ontstaan. DYM betreurt dat  dit gebeurt is temeer dat zij in de overtuiging was dat de samenwerking voor beide partijen naar wens verliep. Afgelopen seizoen wist Wilco zich onder begeleiding van DYM nog te plaatsen voor de CLoD en miste hij op een haar na de kwalificatie voor de Lakeside World Professional Championship 2015. Dart Youngstars Management hoopt dat Wilco zijn droom in de toekomst alsnog weet te verwezenlijken.

De hoeveelheid benodigde arbeid, het reizen, de energie en tijd die geïnvesteerd moet worden om aan de top te komen als gevolg van de werkwijze van Dart Youngstars Management bleek niet te passen bij de persoonlijkheid van Ricardo Roks. Dit jeugd talent wist zich in mei nog in het Youth team van DYM te spelen een contract te bemachtigen. Onder begeleiding wist Ricardo de nodige zeer goede resultaten te halen op internationale toernooien in Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden maar dit was niet voldoende om zich te kwalificeren voor de Winmau World Masters. Nu het nieuwe seizoen een maand oud is heeft Ricardo de conclusie getrokken dat de werkwijze van DYM niet bij hem past en de wens uitgesproken verder te willen gaan op eigen benen. Dit verzoek is door DYM gehonoreerd zodat Ricardo zich verder kan ontwikkelen zonder verplichtingen.

DYM wenst zowel Wilco Vermeulen als Ricardo Roks veel succes met de nieuwe weg die zij zijn ingeslagen. DYM is er van overtuigd dat beide dartspelers in de toekomst opnieuw van zich zullen doen spreken tijdens verschillende dartsevenementen.

Next Talent of Darts levert 1e Winmau 2015 kwalificatie op voor Shauni Wastyn.

Een rustige week voor de diverse DYM spelers die zondag werd afgesloten met het jeugd evenement Next Talent of Darts waaraan voor DYM werd deelgenomen door RICARDO ROKS bij de junioren en SHAUNI WASTYN bij de meisjes. Helaas was DAMIAN MOL verhinderd wegens ziekte.

Het evenement mocht weer rekenen op een grote opkomst van jeugdspelers uit binnen en buitenland. Misschien wel teveel want de organisatie ging bij de junioren de fout in door een verkeerde sheet te gebruiken waarvan RICARDO bijna het slachtoffer werd. Gelukkig wist het DYM talent uit Breda zijn tegenstander Bryan Coederaerts opnieuw te verslaan in de 2e ronde van de knock-out fase nadat hij dit ook al had gedaan in de groepsfase. Jammer genoeg bleef RICARDO steken op een 9e plaats.

SHAUNI WASTYN begon het meisjestoernooi met een verliespartij tegen de Duitse Lena Edge die haar afgelopen seizoen tijdens de Munsterland Masters ook al gefopt had. Gelukkig wist SHAUNI zich te herpakken en de overige groepswedstrijden te winnen zodat zij toch aan het knock-out toernooi in de winnaarsronde kon deelnemen. Hierin liet ze zien waarom ze nummer 2 van de wereld is en na de 2-0, 2-1 en 0-3 overwinningen stond ze dan ook terecht in de finale waar ze opnieuw met 0-3 wist te winnen van de Haagse Priscilla Steenbergen. Eindelijk weer een titel voor onze Belgische madam die met slechts 1 leg tegen hiermee revanche nam op zichzelf voor de slechte prestatie van afgelopen week. SHAUNI weet zich dankzij deze titel ook verzekerd van deelname aan de Winmau World Masters 2015 en neemt als bonus ook nog de 1e plaats van de Bulls WDF World Youth Ranking for Girls over van Kyana Frauenfelder.

Junioren Damian en Ricardo zorgen voor beste DYM resultaten tijdens Top of Ghent

Opnieuw een internationaal dartevenement in België afgelopen weekend. En opnieuw deden de DYM spelers zichzelf te kort door te vroeg in hun toernooi te eindigen. ANNEKE KUIJTEN bij de dames en WILCO VERMEULEN en MATTHEW MEDHURST bij de heren eindigden allen op een 17e plaats waarmee er wel punten werden gepakt. Zij hadden allen kansen om door te stromen naar de volgende ronde maar wisten deze niet te verzilveren. SHAUNI WASTYN had een off-day en wist de knock-out fase bij de meisjes niet te bereiken en zal deze week de nodige trainingsarbeid moeten doen wil zij zich revancheren in de NToD volgende week. De junioren DAMIAN MOL en RICARDO ROKS deden lang mee voor de prijzen maar waren niet echt gelukkig in hub kwartfinales. Beiden eindigde op een gedeelde 5e plaats. Voor SHAUNI en ANNEKE was meer succes weggelegd in het dames koppeltoernooi met respectievelijk een 17e en een 3e plaats.

WILCO wist zaterdagavond 3e te worden tijdens de La Plaza Masters en bereikte dit weekend oo nog een 5e plaats op de Zijl Dart Masters 2014. RICARDO was terug te vinden op de Brabantse Darts Drive waar hij de halve finale wist te halen.

Winmau World Masters 2014 Podiumwedstrijd voor Matthew Medhurst

Een nieuwe dag met nieuwe kansen werd het uitgangspunt van MATTHEW MEDHURST die deze dag zijn debuut ging maken op het podium van een televisie toernooi met als tegenstander de ervaren Gary Robson. Gesteund door de aanwezige Nederlandse spelers en publiek waaronder natuurlijk vrouw Nikki, maar verassend ook beide broertjes. Ging alles tijdens de voorbereiding deze dag nog crescendo voor MATTHEW, tijdens de opkomst sloegen de zenuwen toch toe. Na een rommelige eerste verloren set waarin MATTHEW niet in zijn spel kon komen Kon MATTHEW ook in set twee en drie geen potten meer breken en ging de overwinning naar Gary Robson. Ondanks het, voor hemzelf, misschien tegenvallende resultaat is dit toch een topprestatie en het bereiken van de laatste 32 van de wereld is slechts aan weinig spelers voorbehouden. Als MATTHEW zich dat realiseert kan hij met de opgedane ervaring het komende seizoen nog voor een aantal verrassingen gaan zorgen is de overtuiging van de Technische Staf van DYM die MATTHEW MEDHURST feliciteert met zijn prestatie.

Winmau World Masters 2014 & diverse kwalificatietoernooien in Hull

De Winmau World Masters van dit jaar had een aanzienlijk drukker programma dan afgelopen Jaren. Op de dinsdag moesten zowel ANNEKE KUIJTEN als MATTHEW MEDHURST aantreden om zich te kwalificeren voor de BDO World Darts Trophy 2015. MATTHEW moest duidelijk nog wennen aan de aparte sfeer die er gedurende de evenementen van deze week heerst en vergat simpel te winnen in de tweede ronde. ANNEKE struikelde bij de laatste 16 over een Britse County speelster en eindigde dus als 9e.

Vervolgens moest drie DYM spelers op woensdag  aantreden. SHAUNI WASTYN in de voor het eerst georganiseerde BDO Youth World Championships kwalificaties en ANNEKE KUIJTEN als MATTHEW MEDHURST ieder in hun Lakeside 2015 Qualification Event.  Waar het voor MATTHEW een stuk beter ging als de dag ervoor, ging het voor ANNEKE juist minder met voor beiden een 33e plaats als resultaat. Ook SHAUNI kon haar niveau niet halen deze dag en bleef steken op de 33e plaats.

Op donderdag kon dan eindelijk begonnen worden met de Winmau World Masters 2014 waarvoor MATTHEW, SHAUNI en ANNEKE het hele jaar hebben gewerkt om zich van deelname te kunnen verzekeren. In het meisjestoernooi wist SHAUNI een mooie 9e plaats te bereiken waarmee ze zichzelf tekort deed na het missen van matchdarts maar wel terug kan kijken op een geslaagde deelname en teruggekeerde spelvreugde. Bij de heren zou er gespeeld worden tot de laatste 16, die dan op vrijdag op het podium het toernooi mochten vervolgen tegen een van de 16 geplaatste spelers. Dit uitzicht motiveerde MATTHEW dermate dat hij zich in tegenstelling tot de dagen ervoor niet meer liet foppen door zijn tegenstanders. Met goed spel en nog betere mentale weerbaarheid wist de nieuwste aanwinst van DYM de sheetfinale te bereiken en deze te winnen van Paul Brown waardoor hij zich verzekerde van minimaal een potje darten op een TV podium. In het dames toernooi werd gespeeld tot de laatste 4 en stond voor ANNEKE de laatste kans op kwalificatie voor de Lakeside 2015 op het spel. De druk werd haar helaas teveel en met een 33e plaats had ANNEKE niets meer in eigen hand. Gelukkig voor haar bleven 4 spelers die reeds geplaatst waren voor Lakeside  over voor de titel waardoor er een extra deelnamebewijs ter beschikking kwam die ANNEKE KUIJTEN op basis van haar plaats op de BDO Invitatielijst toekwam. Van Harte Gefeliciteerd ANNEKE met dit resultaat !!!

Open Luxemburg met goede resultaten van DYM spelers

Afgelopen weekend werd in Clervaux het veel besproken Open Luxemburg gespeeld. Veel besproken omdat het onduidelijk is welke rol het toernooi nog speelt met betrekking tot het verkrijgen van punten in de diverse belangrijke rankings. Vanwege de datum waren er geen BDO Ranking punten meer te verdienen, tevens was het niet bekend of het toernooi nog zal gaan meetellen voor de Zuiderduin Masters Ranking. Hierdoor kon er alleen maar gerekend worden op WDF punten en bij winst een startbewijs voor de Winmau World Masters 2015.

Dit was ook de doelstelling van RICARDO ROKS en DAMIAN MOL die lange tijd meekonden in de strijd maar genoegen moesten nemen met een 5e en 93 plaats. MATTHEW MEDHURST kende een slechte seizoenstart en ging al in de 1e ronde onderuit, WILCO VERMEULEN daarentegen had een goede dag en sloot het toernooi af met een 3e plaats. ANNEKE KUIJTEN deed het met de Runner Up plek zelfs nog iets beter zodat de Technische Staf tevreden kan zijn met de door de spelers behaalde resultaten.

hansmunt.nl en Autobedrijf Gebr. v/d Laar verlengen sponsorovereenkomst

In de aanloop naar deelname aan de BDO World Darts Trophy Qualifications, Lakeside Qualificatyions en de Winmau World Masters heeft ANNEKE KUIJTEN een steuntje in de rug gekregen dankzij haar sponsoren hansmunt.nl en Autobedrijf Gebr. v/d Laar die beiden de sponsorovereenkomst met een jaar hebben verlengd. Dankzij opnieuw een sterk seizoen waarin ANNEKE het Nederlands team wist te halen, zich wist te kwalificeren voor de Winmau World Masters en nog in de race is voor een deelnemersbewijs voor de Lakeside World Professional Championship heeft zij het in haar gestelde vertrouwen van deze twee sponsors weten waar te maken en dit werd deze week beloond met de verlenging van de sponsorovereenkomst.

Ladies Darts Organisation nu ook officieel erkend door WDF

Commentaar van Julie Lambie op de officiële erkenning van de LADIES DARTS ORGANISATIE  door de World Darts Federation
“Ik ben zeer verheugd om aan te kunnen kondigen, dat met ingang van vandaag, 11 oktober 2014, de Ladies Darts Organisation nu officieel wordt erkend door de World Darts Federation. Wij willen dan ook alle officials die unaniem ons verzoek om aansluiting bij de WDF hebben gesteund bedanken voor hun support.

Dit is echt geweldig nieuws en betekent dat we nu kunnen samenwerken met andere landen en  de promotie van dames binnen de dartsport kunnen voortzetten door o.a. het organiseren van meer evenementen voor de dames.

Met de erkenning door de WDF heeft de LDO opnieuw een hoogtepunt bereikt en dit resultaat mag als beloning voor het vele werk en de toewijding van het bestuur en haar vertegenwoordigers worden gezien in het door hen na gestreefde doel; de bevordering van het dames darts.

We zijn erg trots om nu te mogen zeggen dat we als organisatie officieel erkend worden door zowel de Britse Darts Organisation als de World Darts Federation.

WAT EEN RESULTAAT
Onze dank gaat uit naar al onze leden, onze supporters, onze sponsors, onze vrienden en onze familie voor het blijven geloven in de LDO en dat we hiermee maar lang kunnen doorgaan.
 
Julie Lambie
C.E.O.van de Ladies Darts Organisatie

Drie keer zilver voor Anneke Kuijten tijdens EK 2014 in Boekarest

In Boekarest zit het Europees Kampioenschap 2014 er op. Vanmorgen vroeg verloor het dameskoppel Aileen de Graaf/ ANNEKE KUIJTEN jammer genoeg de dames koppel finale met 5-6 van het Duitse koppel Armstrong/Willcomm. Na een vroege achterstand wist het Nederlandse koppel zich uitstekend terug te vechten en kreeg zelfs nog twee matchdarts die helaas aan de verkeerde kant van de draad bleven steken. Een tweede plaats met een zilveren medaille was het gevolg. Een fantastische prestatie van ANNEKE KUIJTEN en Aileen de Graaf die de  finale van het dames koppel toernooi wisten te bereiken, zeker niet via een makkelijke weg. Ze versloegen op weg naar de finale Thaler/Binder uit Oostenrijk (4-0), Gore/Griffiths uit Wales (4-2) en Forsmark/Jansson uit Zweden (4-0), en in de halve finale werd er met 5-3 gewonnen van het ijzersterke Engelse koppel Deta Hedman/Lorraine Windstandley.

Ook het dames team (Aileen de Graaf, ANNEKE KUIJTEN, Tamara Schuur en Sharon Prins) stond in de finale, op de eerste speeldag werd gewonnen van Oostenrijk, Turkije en Noord Ierland, en vervolgens werden Zweden en Denemarken verslagen. In het damesteam toernooi moesten de Nederlandse dames het op tegen de Engelse dames (Deta Hedman, Trina Gulliver, Lisa Ashton en Lorraine Winstandley). Nederland moest uiteindelijk na een verdiende 3-9 nederlaag genoegen nemen met de Runner Up plaats en een zilveren medaille.

In het single toernooi wisten de ANNEKE en de overige Nederlandse dames geen potten te breken. De dames singlefinale ging tussen de Russische Anastasia Dobromyslova en de Engelse Deta Hedman. Anastasia was de slimste in een gelijk opgaande wedstrijd waarbij ze tegenstandster Deta met 7-5 wist te verslaan.  ANNEKE KUIJTEN  mag met een zilveren plak in de koppels, een zilveren plak in het teamtoernooi en een zilveren plak overall en zeker spreken over een succesvol Europees Kampioenschap.

Aansluitend werd het Romanian Open gespeeld waar ANNEKE voor haar laatste kans op directe kwalificatie voor de Lakeside 2015 deelnam. Uiteindelijk bereikte zij een vijfde plaats in het toernooi maar door het opgeven van de vier Engelse dames zouden deze vier gediskwalificeerd moeten worden waardoor ANNEKE alsnog meer punten zou kunnen krijgen. De weigering van vier dames om te spelen is natuurlijk een zeer uitzonderlijke situatie die zeker nog een staartje zal krijgen.

.

LaCo Jeugdteam met twee DYM spelers debuteert met verlies tegen kampioen van vorig seizoen

De LaCo jeugd speelt voor het eerst sinds jaren weer in meerdere poule's. Een ontwikkeling waar we uiteraard erg blij mee zijn! In poule A zagen we een 8-3 overwinning van regerend kampioen DBMN-A. Tegenstander was het debuterende team van de RDF dat goed speelde en brutaal op voorsprong kwam. Uiteindelijk bleek de ervaren formatie van captain Martin Dekker toch net te sterk. Een knappe overwinning viel te noteren voor het debuterende team DBA Club 208. In een spannende pot werd de DVO met 6-5 verslagen. De FDB wist de grootste overwinning te behalen en is dus koploper. Met 9-2 werd er gewonnen in Den Haag van DSWN.
In poule B wist TDV (terug van weg geweest) knap twee singels te winnen tegen het sterke team DBA-1. Uiteindelijk gaf de ervaring van Almere de dooslag en werd het 9-2 voor DBA-1. Met dezelfde cijfers wist de RDB te winnen van DVO-2. Ook de PDB kende geen onaardig debuut, ondanks dat er met 7-4 werd verloren van DBMN-B. Voor het schema en de uitslagen van de jeugd LaCo, kunt u hier terecht.

Aansluitend werd de 2e speelavond van de Oude Cafe Ranking gehouden waar ook een aantal van de LaCo jeugdspelers aan deelnamen. Het was DAMIAN Mol die hier overtuigend de 1e plaats pakte en zich nestelt aan de kop van het tussenklassement.

Weekend met BDO British Open & LDO British Open brengt niet het gewenste resultaat

Weekend met BDO British Open & LDO British Open brengt niet het gewenste resultaat
Vrijdag heeft de Ladies Darts Organisation haar eerste LDO British Open single toernooi gehouden. ANNEKE KUIJTEN was voor Nederland aanwezig maar verloor helaas met 3-1 van Sue Edwards bij de laatste 64. Op zaterdag werden de koppels van de BDO British Open gespeeld waarin ANNEKE samen met haar tegenstander van afgelopen vrijdag, Sue Edwards, tot de kwartfinales wist te komen. In de singles van hetzelfde evenement op zondag  verloor ANNEKE KUIJTEN in de 2e ronde van Frances Lawson waardoor de kans dat op  rechtstreekse plaatsing voor de Lakeside 2015 erg klein is geworden.

Het internationale seizoen voor de DYM heren is ten einde. Jammer genoeg wist WILCO VERMEULEN  zich net niet te plaatsen voor de Winmau World Masters en Lakeside 2015. Nieuwkomer MATTHEW MEDHURST zal op de Winmau zijn debuut maken en bereidt zich in alle rust voor. De DYM jeugdspelers DAMIAN MOL en SHAUNI WASTYN deden het ook rustig aan. RICARDO ROKS deed zichzelf deze week plezier door de Oranjestad Ranking te winnen.

Belgisch Just 4 Fun krijgt helpende hand van DYM

Dart Youngstars Management staat voor promotie van de dartsport in het algemeen. Deze uitspraak van Santino Broer was opgemerkt door een Belgisch dartteam dat hierop reageerde met de vraag; ook in Belgie? Na intern overleg heeft DYM besloten om het betreffende dartteam Just 4 Fun te belonen voor hun oplettendheid en hen te steunen met shirts waarin zij de competitie kunnen spelen.

Het Belgische darts bevindt zich al enige jaren in een moeilijke positie en onderzoek vanwege de scouting naar Belgische jeugd talenten heeft voor DYM onthutsende cijfers aan het licht gebracht. De BDB, met haar in 2013 nieuw samengestelde bestuur, moest weer vanaf onderaan begonnen en kan op dit moment slechts rekenen op de steun van ca 1300 aangesloten leden van de meer dan 30.000 actieve darts beoefenaars die in Belgie rondlopen zodat daar nog veel werk moet worden verzet.

Aan het team Just 4 Fun zal het niet liggen daar zij komend seizoen hun best weer zullen doen om de sport te promoten als een leuk tijdverdrijf waarbij met name plezier voorop staat. De speeldata van Just 4 Fun voor competitiewedstrijden kunt u vinden in de speelkalender op de website van Shauni Wastyn.

DYM spelers ervaring rijker tijdens Champions League of Darts

Drie spelers van Dart Youngstars Management namen dit weekend deel aan de Champions League of Darts in Egmond aan Zee. WILCO VERMEULEN en DAMIAN MOL maakten hun debuut op dit mooie evenement bij de heren en junioren en voor ANNEKE KUIJTEN was het alweer haar derde deelname sinds haar samenwerking met DYM. WILCO Vermeulen trof het niet met zijn loting maar wist wel een finale waardige wedstrijd te spelen tegen Mike Zuydwijk waarin hij helaas zijn meerdere moest erkennen. Dit betekende voor WILCO dat hij de rest van de dag kon benutten om allerlei indrukken op te doen zodat hij deze ervaring weer mee kan nemen in zijn volgende toernooien. Hetzelfde gold voor DAMIAN MOL die een leg tekort kwam na de groepsfase waardoor hij de laatste 16 misliep. Extra zuur was wel dat Jeffrey Ballast, waarvan hij verloor, in de finale stond tegenover Justin van Tergouw, tegen wie Damian wel won maar onnodig een leg afstond. DAMIAN pakte deze les echter goed op en zal in de toekomst zeker geen medelijden meer hebben met zijn tegenstanders. ANNEKE KUIJTEN werd dit weekend geconfronteerd met een conflict op de wedstrijd kalender want zij moest kiezen tussen de England Classic en de CLoD. Sponsorbelangen en directe kwalificatie voor de Zuiderduin Masters waren de reden dat zij voor de CLoD koos waar zij als verliezend finalist van afgelopen jaar als een van de favorieten van start ging. Helaas voor ANNEKE eindigde zij dit keer op een 5e plaats en moest zij daarna het bericht verwerken dat de concurrentie in Engeland had geprofiteerd van haar afwezigheid. ANNEKE zal nu een zeer goed resultaat in de resterende drie Internationale toernooien nodig hebben om zich via de BDO Invitatielijst te kwalificeren voor de Lakeside. De Technische Staf van DYM is echter tevreden met het vertoonde spel en is trots op de door haar spelers bereikte resultaten.

Roosendaalse Darts Federatie krijgt LaCo jeugdteam dankzij DYM

Dat Dart Youngstars Management zich inzet voor promotie van de dartsport en in het bijzonder voor de jeugd is deze week opnieuw bevestigd met de oprichting van een LaCo jeugdteam binnen de Roosendaalse Dart Federatie waarvoor DYM het initiatief heeft genomen en nauw betrokken is. IN het verleden heeft DYM zich eerder met LaCo jeugd beziggehouden o.a. in haar beginjaren door betrokkenheid bij de teams van DBMN als assistent van Stefan van Essen en later bij DSWN als leverancier van enkele spelers voor de succes teams van Rob Schoonebeek. Nadat Santino Broer het roer van DYM had overgenomen heeft hij deze traditie voortgezet door het adviseren van de PDB bij een jeugdplan wat heeft geresulteerd in een mooie ontwikkeling van de jeugd onder leiding van Carel Crielaars wiens inzet er toe heeft geleid dat ook de PDB nu over een LaCo jeugdselectie beschikt.


Enige weken geleden werd het verzoek van DYM voor de oprichting van een LaCo jeugdselectie binnen de RDF gehonoreerd door het bestuur en na overleg met de voorzitter Linda Gulden heeft DYM in de dartlocatie ’t Oude Cafe te Sint Willebrord een partner gevonden die dit initiatief voor de jeugd in de omgeving van Roosendaal wil steunen. ‘t Oude Cafe zal dit komende seizoen als thuislocatie van de RDF LaCo jeugdselectie functioneren en kon afgelopen donderdag de eerste 6 spelers en hun ouders begroeten tijdens de informatieavond die door DYM was georganiseerd.
De selectie zal bestaan uit de jeugdspelers; Damian Mol, Ricardo Roks, Glenn Vianen, Dennis Faasen, Rowan Konings en Jurek Kardinaal. Er wordt op dit moment nog gesproken met een aantal gegadigden en de selectie zal dan ook op korte termijn worden uitgebreid. Het RDF LaCo jeugdteam zal worden begeleid door Jean-Jaq Glerum en Santino Broer.

Om de spelers extra te motiveren zullen zij allen ook deelnemen aan de evenementen Next Talent of Darts en de Amateur & Youth Trophy die door de NDB voor de jeugd worden georganiseerd. Ook zal worden geprobeerd om zoveel mogelijk van de spelers aan de NDB ranking deel te laten nemen. Met dit initiatief hoopt DYM namens de RDF meer jeugd te interesseren voor de dartsport in de regio Roosendaal.

Wilco Vermeulen strandt in zicht van de haven

Dit weekend was het “do or die” voor WILCO VERMEULEN die tijdens het Catalonia Open in het Spaanse Calella voor zijn laatste kans vocht om naar de Lakeside 2015 te gaan via de BDO Western European Region Ranking. Samen met zijn concurrent Willem Mandigers, waarop hij 2 punten achterstand had toen het toernooi begon, moest hij het gevecht om de bepalende punten aangaan. Helaas voor WILCO viel het doek in de kwartfinales waar hij voor de tweede week op rij verloor van Sam Head. Willem Mandigers wist zich wel te plaatsen voor de halve finale waarmee hij zijn Lakeside deelname veilig stelde omdat zijn leidende positie in de ranking  nu onbereikbaar was voor WILCO. Het was een mooie strijd dit seizoen en WILCO VERMEULEN heeft zichzelf zeker op de kaart gezet maar moet zich nu richten op de CLoD om daar een Winmau startbewijs te verdienen en zich dan misschien via de Lakeside Play-offs alsnog te plaatsen. De welgemeende felicitaties van DYM zijn voor Willem Mandigers die zich mag opmaken voor zijn debuut op Lakeside.

Ook ANNEKE KUIJTEN deed van zich spreken onder de Spaanse zon. Zij wist een 3e plaats te bemachtigen en had zelf kansen op meer maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de ervaren Patricia de Peuter. Met dit resultaat loopt ANNEKE wel iets in op haar concurrent in de BDO Invitatielijst.

RICARDO ROKS was op zaterdag in goede doen want hij wist tot de laatste acht te komen waar hij van Willy van de Wiel verloor. Een mooie 5e plaats dus in een sterk deelnemersveld met o.a. Darryl Fitton, Tony O’Shea, Gary Robson en Steve West. Dit was dus veelbelovend voor het te verwachten resultaat op de 1e NDB ranking in Friesland. Dit liep echter anders dan verwacht want eerst moest DAMIAN MOL verstek laten gaan wegens ziekte en vervolgens liet RICARDO zich verassen in de eerste ronde. Via de verliezersronde wist hij toch nog een extra punt veilig te stellen.

Kersverse DYM speler MATTHEW MEDHURST was dit weekend vrij om wat tijd met zijn gezin door te brengen en SHAUNI WASTYN moest als gastvrouw optreden tijden de mede voor haar georganiseerde Dartmanifestatie bij de Oranjebar in Mariahout die gewonnen werd door Oswin Streden. De dank van DYM gaat uit naar alle daar opgekomen mensen die hebben bijgedragen deze dag tot een succes te maken.

Einde seizoen ’13-’14 en start seizoen ’14-’15 tijdens French Open

Tijdens het French Open van dit weekend stonden er veel belangen op het spel voor diverse DYM spelers. Zo was dit voor WILCO VERMEULEN de voorlaatste kans op punten voor zijn jacht op Lakeside kwalificatie via de BDO Western European Region ranking waarin hij momenteel de tweede plaats bezet. Ook voor ANNEKE KUIJTEN stonden er belangrijke punten op het spel voor haar positie op de BDO Invitatielijst waar zij nog in de strijd is voor kwalificatie voor de Lakeside. Voor de jeugdspeler RICARDO ROKS was het de laatste kans op een Winmau startbewijs en voor DAMIAN MOL de voorlaatste kans op het Winmau ticket omdat voor hem nog een mogelijkheid rest tijdens de CLoD over twee weken. Voor SHAUNI WASTYN stonden er punten op het spel met betrekking tot de nummer 1 plaats op de wereldranglijst.

Voor WILCO werd de spanning teveel nadat zijn directe concurrent onverwachts werd uitgeschakeld waardoor hij teveel druk op zichzelf legde waardoor hij zijn wedstrijd verloor en niet kon profiteren. Ook RICARDO was het slachtoffer van de spanning. Hij wist wel een mooie 5e plaats te behalen maar moet zijn droom om op de Winmau te spelen een jaar uitstellen. SHAUNI moest tussen de jongens meespelen in het jeugdtoernooi en werd knap 9e waardoor zij wel in de punten zat en nu de nummer 1 in de nek hijgt. ANNEKE eindigde op de 5e plaats nadat zij dubbels miste voor de winst en moet hopen dat het komend weekend in Spanje meer succes oplevert. DAMIAN MOL leek af te tomen op de titel en mocht zijn eerste podium ervaring opdoen in een Internationaal toernooi. Jammer genoeg voor hem realiseerde hij zich bij een 2-0 voorsprong dat hij op het podium stond en iedereen naar hem keek waarna hij niet meer in zijn spel kwam en de latere toernooiwinnaar dankbaar profiteerde. Een geweldige 3e plaats was hetgeen voor hem overbleef. De technische staf kan niet anders dan tevreden zijn met deze resultaten en feliciteert alle spelers met hun prestatie.

Matthew Medhurst kiest voor begeleiding van DYM

Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de start van het French Open, heeft MATTHEW MEDHURST zijn handtekening gezet onder een driejarige spelersovereenkomst van Dart Youngstars Management. MATTHEW hoopt hiermee een volgende stap te kunnen maken in zijn dart carrière en zich met de hulp van DYM sneller te kunnen ontwikkelen doordat hij zich nu alleen hoeft bezig te houden met het gooien van darts.

MATTHEW MEDHURST heeft afgelopen seizoen op eigen kracht met de steun van vrouw Nikki en zijn sponsors, RK installaties - v/d Plank Tweewielers & Dartshop - Timmer- & Onderhoudsbedrijf Johan van Oosten - Waanders boren & zagen, zichzelf al in de kijker gespeeld maar constateerde ook dat hij teveel tijd en energie in de randzaken moest steken wat ten koste van zijn prestaties ging. Daarnaast zocht hij een klankbord om kritisch naar zijn spel te kijken om zo verbeteringen aan te kunnen brengen. In zijn zoektocht naar een juiste partner hiervoor kwam hij uit bij DYM dat niet alleen al bijna 10 jaar spelers begeleidt maar sinds 2012 ook onder leiding staat van Santino die als speler ervaring heeft in het internationale darten en dus ook over praktische kennis beschikt.

Santino Broer is blij met de komst van MATTHEW MEDHURST als volgende speler in het herenteam en heeft veel vertrouwen in het komende seizoen waarvoor momenteel de voorbereidingen worden getroffen. MATTHEW zal hierin samen met WILCO VERMEUELEN en, wanneer van toepassing, ANNEKE KUIJTEN diverse internationale toernooien afgaan om zich via de BDO Invitatielijst te plaatsen voor de Lakeside Professional World Championship 2016.

Op dit moment is MATTHEW reeds geplaatst voor de Winmau World Masters en hoopt ook in aanmerking te komen voor wellicht een Wildcard voor de Zuiderduin Masters omdat hij zich helaas niet kon plaatsen voor de Champions League of Darts.

Zowel MATTHEW als DYM verheugen zich op een langdurige en hopelijk succesvolle samenwerking.

DYM organiseert i.s.m. Oranjebar en Volkshuis Hemiksem Dart Manifestatie

"Het Belgisch darts moet uit het slop en om de toekomst veilig te stellen moet er bij de jeugd begonnen worden" zijn de moedige woorden van DYM eigenaar Santino Broer. Natuurlijk is DYM trots op het feit dat een van de grootste jeugdtalenten bij de meisjes onderdeel uit maakt van de organisatie en het is verbazingwekkend dat dit een Belgische darts speelster betreft. Daarvoor heeft DYM besloten om te proberen de Belgische jeugd naar de oche te lokken en een eerste actie hierin is de organisatie van een aantal dart manifestaties waarbij de Oranjebar Mariahout en het Volkshuis Hemiksem direct hun steun hebben toegezegd. Daarnaast wordt de gelegenheid aangepakt om wat financiele steun voor Shauni te krijgen zodat zij zonder problemen kan deelnemen aan de Winmau World Masters waarvoor zij zich meermalen heeft geplaatst.

Shauni is net als veel darters geconfronteerd met kosten waarop zij niet voorbereid was. De economisch moeilijke tijden hebben ook haar moeder getroffen en sponsors zijn in België nog moeilijker te vinden dan in Nederland. Ook heeft de Belgische Dart Bond helaas niet de middelen zoals de NDB die kent en kan van die kant geen financiële steun worden verwacht.

Op zondag 07 september is iedere dartliefhebber, Nederlands en Belgisch welkom in de Oranjebar te Mariahout waar vanaf 14:00 uur een bijzonder darttoernooi zal worden georganiseerd waarbij iedere deelnemer minimaal 5 partijen speelt voor slecht €10,=. Er zal worden begonnen met een groepsfase waarna er een verliezers en een winnaarsronde wordt gespeeld volgens het dubbel knock-out format. In beide toernooien zijn geweldige prijzen te verdienen voor de eerste 4 plaatsen.

Ook kan op deze dag persoonlijk kennis worden gemaakt met Shauni Wastyn en zijn er nog tal van acties om de aanwezigen een gezellige middag te bezorgen. U bent allen van harte welkom.

DAS Roggel nieuwe materiaal sponsor van ANNEKE KUIJTEN en WILCO VERMEULEN

         

Goede prestaties blijven nooit onopgemerkt. Dat bleek afgelopen week maar weer eens toen DAS Roggel eigenaar Dave Proosten in gesprek kwam met Dart Youngstars Management. De DYM spelers ANNEKE KUIJTEN en WILCO VERMEULEN waren door hun resultaten opgevallen bij deze leverancier van dartsmaterialen. De uitkomst van dit gesprek was de verheugende mededeling dat DAS Roggel bereid was om als materiaalsponsor bij te dragen aan de dart carrière van de internationaal opererende ANNEKE en WILCO. Op 20 augustus j.l. was het moment daar dat Dave Proosten namens DAS Roggel en beide spelers in het bijzijn van DYM eigenaar Santino Broer de sponsorovereenkomst voor een jaar konden ondertekenen.  Hiermee zijn ANNEKE KUIJTEN en WILCO VERMEULEN dus verzekerd van het benodigde materiaal. De heer Proosten gaf aansluitend een rondleiding door het bedrijf waar teveel aan op te noemen dartartikelen uitgestald zijn. Dart Youngstars Management, WILCO en ANNEKE willen Dave Proosten en DAS Roggel hartelijk bedanken voor het in hen gestelde vertrouwen en hopen op een succesvolle en langdurige samenwerking.

 

Gemengde gevoelens tijdens Open Antwerpen

Dit weekend opnieuw naar de “Belgica loods” in Antwerpen waar het Antwerp Open werd afgewerkt en de DYM spelers aan verschillende onderdelen deel namen. In de mix-koppels was er deze keer een 17e plaats weggelegd voor het koppel WILCO/SHAUNI die nog wel kansen kregen om een ronde verder te komen maar deze jammer genoeg niet wisten te verzilveren. In de koppeltoernooien deden ANNEKE en haar maatje het  iets minder dan twee weken geleden. Zij behaalden deze keer een 9e plaats. SHAUNI en haar partner konden oefenen voor de Challange of the Lowlands waar zij ook samen zullen aantreden. In Antwerpen eindigde het jeugdige duo bij de dames op een 33e plaats.  Bij de herenkoppels behaalde WILCO en zijn maat een 64e plaats en kwamen RICARDO/ SANTINO en DAMIAN/maat samen twee ronden verder met een 17e plaats als resultaat. ’s Avonds werd een 501 toernooi gegooid bij Calypso Roosendaal waar DAMIAN MOL beslag legde op een 5e plaats en SANTINO BROER eindigde als Runner Up. Op zondag waren desingles van het Antwerp Open aan de beurt.  Voor WILCO VERMEULEN eindigde het toernooi in de eerste ronde. Een ontketende Tony O’Shea besliste 4 legs voordat Wilco op zijn dubbel mocht gooien.  Bij de junioren  was de 33e plaats voor RICARDO en een mooie 9e plaats voor DAMIAN het resultaat. ANNEKE KUIJTEN behaalde voor de derde keer op rij in een internationaal toernooi de 9e plaats. Zij blijft meedoen voor een startbewijs in de Lakeside World Professional Championship in januari 2015. SHAUNI WASTYN ging ten onder aan de druk in de halve finale. Helaas miste zij hierdoor een fiks aantal matchdarts waardoor een 3e plaats het eindresultaat was.

Laatste vakantieweekend voor DYM spelers

Deze week kan als laatste vakantieweek voor de DYM speler worden beschouw voordat een nieuw dartseizoen weer begint en de laatste toernooien van het lopende internationale programma moeten worden afgewerkt. ANNEKE KUIJTEN deed mee aan de British Classic op punten voor de BDO invitatielijst. Zij behaalde een mooie 9e plaats in Engeland. WILCO VERMEULEN was terug te vinden bij de Nederhemert Darts Trophy waar hij het toernooi afsloot als Runner Up. SHAUNI WASTYN bezocht het 301 dubbel in/dubbel out toernooi in Deurne waar zij als Runner Up eindigde bij de dames.

Weekendje België voldoet niet aan de verwachting van spelers

Afgelopen week stond geheel in het teken van het Belgium Open waar de verschillende DYM-spelers aan diverse evenementen deel zouden nemen. Een echt DYM mix-koppel bestaande uit WILCO VERMEULEN en SHAUNI WASTYN bleek onverwacht goed te combineren. In hun debuut als mix-koppel wisten zij een 9e plaats te bereiken. Vervolgens ook mooi resultaten in de beide koppel toernooien. Bij de heren kwamen WILCO en zijn maat tot de 5e plaats en wisten ANNEKE en haar partner het tot een 3e plaats te brengen. Vol goede moed werd er dus uitgekeken naar de singles waar het voor een aantal van de DYM spelers moest gebeuren. Ondanks zijn goede spel moest WILCO genoegen nemen met een 33e  plaats en vervolgens werd RICARDO ROKS, in zijn jacht op een Winmau ticket, bij de laatste 16 uitgeschakeld zodat een 9e plaats het resultaat was. Ook ANNEKE KUIJTEN verliet het toernooi met een 9e plaats waardoor zij 13e blijft staan op de BDO invitatielijst. SHAUNI WASTYN leek af te gaan op de toernooizege door in de groepswedstrijden 5 partijen te winnen zonder een leg tegen te krijgen. Helaas viel voor haar het doek bij de laatste 8 doordat zij geen dubbels meer kon raken en bleef zij steken op een 5e plaats.

Wilco Vermeulen vindt nieuwe sponsor in J.H.J. van Middelkoop Advies B.V.

De prestaties en ontwikkelingen die WILCO VERMEULEN dit seizoen doormaakt zijn niet onopgemerkt gebleven in Stampersgat.  Zo is WILCO nog steeds in de race om zich te kwalificeren voor het Lakeside World Professional Championship en maakt hij via de Champion League of Darts nog kans op kwalificatie voor de Winmau World Masters en Zuiderduin Masters.

Voor ondernemer Jan van Middelkoop van het eveneens in Stampersgat gevestigde J.H.J. van Middelkoop Advies B.V. is bovenstaand voldoende reden om WILCO financieel te gaan steunen opdat hij de kans krijgt het laatste stapje te maken. Dit betekent voor WILCO dat hij opnieuw een bedrijf heeft gevonden die vertrouwen heeft in zijn capaciteiten en niet minder belangrijk, een nieuwe sponsor die het mogelijk maakt om internationale toernooien te spelen.

J.H.J. van Middelkoop Advies B.V. is een administratie kantoor wat zich bezighoudt met juridische en administratieve adviezen voor bedrijven. “Gedurende ruim een kwart eeuw valt het ons steeds weer op dat mensen met een eigen bedrijf vaak prima hun vak verstaan maar desondanks geen ondernemers zijn. Veel mensen die ontzettend hard werken in hun eigen bedrijf komen dikwijls in de problemen die ontstaan door gebrek aan tijd en actie op die punten waarin ze niet geroutineerd zijn. “ stelt de heer van Middelkoop die hierin hulp biedt.
van Middelkoop Advies B.V. helpt en adviseert bij financieringen, het inhuren van personeel, aanvragen van  vergunningen, bestemmingsplannen e.d. en draagt hiervoor oplossingen aan.

Dankzij van Middelkoop Advies B.V. kan WILCO VERMEULEN de nog resterende toernooien van het lopende seizoen meedoen en is de financiële basis  voor volgend seizoen gelegd. Het is nu aan WILCO om te bewijzen dat hij echt bij de top hoort zodat hij, met nog wat extra hulp van het bedrijfsleven, zichzelf op de dartkaart kan blijven zetten.

Shauni Wastyn vindt materiaalsponsor in COSMO Darts

Het Belgische dart talent Shauni Wastyn, speelster van Dart Youngstars Management, zal vanaf vandaag voor minimaal 1 jaar spelen met FIT Flight producten van Cosmo Darts.
Dart Youngstars Management was al enige tijd in onderhandeling met het Japanse bedrijf dat nu heeft gekozen voor SHAUNI WASTYN om haar op te nemen in het “Fit Flight Youth Player Team” zolang zij deel uitmaakt van DYM. 

Afgelopen periode heeft SHAUNI verschillende systemen van COSMO Darts uitgeprobeerd waarbij de FIT Flight producten het beste bij haar bleken te passen.

Commentaar van Reina Storms namens Cosmo Darts;
“I was quite surprised to hear about your business model because it is totally different from the  regular management companies. At the same time, I am amazed how your management is supporting players.”

“We thought it was good for Shauni that DYM is supporting fully for her darts carrier. To be honest with you, it is very difficult to sponsor youth players unless their parents are fully supportive or there is a management company supporting, like your organization. We definitely do not want to deal with young players directly, because they don’t know how to deal with companies yet and most of the young talented players don’t know how to respect other darts players. That is why we were very interested in Shauni since DYM was supporting her and she can learn a lot from your organization besides darts, such as respecting other players etc.”

“In case of Shauni it is very impressive that she has already got quite a lot of titles this year. Therefore it is great to hear that Shauni prefers to use the Cosmo Darts products now and become part of the Fit Flight Youth Player Team.”

Het is de bedoeling dat SHAUNI naar beste vermogen haar vaardigheden en kennis gebruikt om COSMO Darts en de FIT Flight producten te promoten binnen de dartsport.

Hiertoe kan SHAUNI de komende periode een druk programma tegemoet zien met deelnames aan het Open België, Antwerpen Open, Challenge of the Lowlands, Open Frankrijk en natuurlijk de Winmau World Masters. Daarnaast zal zij uitkomen in de competitie voor Just4Fun in België en voor de Oranjebar in Nederland.

De producten van Cosmo Darts  zijn verkrijgbaar via de officiële distribiteur Datadart.

Meer informatie over SHAUNI WASTYN kunt u vinden op http://shauniwastyn.be.

 

Shauni Wastyn “te lief” voor tegenstanders tijdens het EK Youth in Wenen.

De WDF Europese Jeugd Kampioenschappen vormden deze week het belangrijkste evenement. SHAUNI WASTYN was de enige DYM speler die daar aan mocht deelnemen en behoorde vooraf bij de titelkandidaten. Helaas kon zij, net als de absolute favoriet Casey Galaggher deze rol niet waarmaken. Toch wist SHAUNI tijdens haar debuut als International op een mooie 9e plaats te eindigen.
WILCO VERMEULEN en RICARDO ROKS namen beide deel aan de LaPlaza Ranking met een 1e en 5e plaats als eindresultaat. WILCO had bijna geschiedenis kunnen schrijven maar miste twee keer een 9-darter op de dubbel. Op zondag was de 5e plaats het maximale voor WILCO VERMEULEN die zich eerder deze week ook nog wist te verzekeren van een plaats in de volgende ronde van de TOP Players Competitie in Mariahout.

Damian Mol boekt twee resultaten in voorbereiding op vakantie.

De Oranjestad Ranking is afgelopen week opnieuw gewonnen door DAMIAN MOL die zijn DYM collega  RICARDO ROKS, 3e plaats,  hiermee een stap voorbleef.  Vervolgens  wist DAMAIN tijdens de Bouwvak feesten in St. Willebrord een 2e plaats te bemachtigen.
Aneke Kuijten moest voor haar race naar kwalificatie voor de Lakeside opnieuw naar Engelandwaar zij deelnam aan de England Masters en deze wist af te sluiten met een mooi 9e plaats.

De Oranjestad Ranking is afgelopen week opnieuw gewonnen door DAMIAN MOL die zijn DYM collega RICARDO ROKS, 3e plaats,  hiermee een stap voorbleef.  Vervolgens  wist DAMAIN tijdens de Bouwvak feesten in St. Willebrord een 2e plaats te bemachtigen.
Aneke Kuijten moest voor haar race naar kwalificatie voor de Lakeside opnieuw naar Engelandwaar zij deelnam aan de England Masters en deze wist af te sluiten met een mooi 9e plaats.

Wilco Vermeulen maakt verwachting waar in thuislocatie ’t Pleintje Stampersgat.

Afgelopen week kwamen allen de mannelijke contactspelers van DYM in actie. Voor DAMIAN MOL  stond alles in het teken van de Nederlandse Teamkampioenschappen waar hij met zijn competitieteam Golden Boys 2 een mooie 5e plaats wist te bereiken. Voorafgaand wist DAMIAN daar deze week ook een 1e plaats bij de Oranjestad Ranking      te behalen. RICARDO ROKS merkt langzamerhand dat de begeleiding van DYM voor hem werkt en zag zijn trainingsarbeid beloond met een 3e plaats bij de heren in het Open Dussen 2014. Dit weekend werd in Stampersgat de finale van de Plaza Masters gespeeld inclusief het bonus toernooi. Voor WILCO VERMEULEN stond er een hoop druk op deze toernooien omdat iedereen hem vooraf als favoriet voor de winst had aangemerkt. Gelukkig wist WILCO de verwachtingen waar te maken en het toernooi voor de 6e keer op rij te winnen en ging ook de titel voor het bonus toernooi voor de 3e keer mee naar huis. De prijs voor zijn inspanningen betaalde WILCO op zondag tijdens de Open Dussen 2014 waar hij geen potten kon breken en genoegen moest nemen met een 5e plaats.

Zonnig weekend voor DYM spelers in England en Oostenrijk

Dit weekend wisten diverse DYM spelers weer mooie resultaten te boeken. In Oostenrijk namen WILCO VERMEULEN, DAMIAN MOL en RICARDO ROKS deel aan de Vienna Austrian Open. WILCO wist dankzij een gedeelde 17e plaats toch weer de noodzakelijke punten mee naar huis te nemen. Jeugdspelers DAMIAN en RICARDO, beiden op jacht naar hun eerste internationale toernooiwinst en kwalificatie voor de World Masters, miste net het kleine beetje geluk dat daarvoor nodig is. RICARDO  kwam tot een gedeelde 5e plaats. DAMIAN klopte nadrukkelijk aan de deur met een 3e plaats nadat hij in de halve finale darts voor de winst miste waardoor zijn tegenstander er met de winst vandoor ging.

 

ANNEKE KUIJTEN kwam in actie bij de England Open en wist daar een mooie gedeelde 9e plaats te bereiken. Dankzij de  hiermee verdiende punten stijgt ANNEKE met stip op zowel de BDO Invitatielijst als de Zuiderduin Masters Ranking.

Terug in Nederland wisten WILCO VERMEULEN en RICARDO ROKS het koppeltoernooi bij Café de Valk te winnen en werd WILCO ook nog Runner Up in het single toernooi.

Shauni Wastyn geeft weekend kleur met winnen van Belgisch Ranking Kampioenschap voor meisjes

Tijdens dit "rustweekend" tussen twee belangerijke Internationale dartevenementen kwamen de meeste DYM spelers slechts in actie in lokale dart toernooien. DAMIAN MOL  beperkte zich tot een lokaal toernooitje in  Sint Willebrord, RICARDO ROKS en WILCO VERMEULEN deden mee aan de La Plaza Masters in Stampersgat waar zij respectievelijk een 9e en een verdienstelijke 3e plaats behaalden.

ANNEKE KUIJTEN nam  zaterdag deel aan de Paradiso Ranking en eindigde op de 3e plaats. De zondag werd dit weekend door de meeste spelers gebruikt voor wat "qualiy-Time" met de familie. Dit gold echter niet voor SHAUNI WASTYN. Voor het midden in de schoolexamens zittende Belgische talent stond deelname aan het Kampioenschap van Oost Vlaanderen op het programma. SHAUNI wist al haar wedstrijden te winnen en kreeg in het toernooi slechts 2 leg tegen. Met 4-1 rekende zij in de finale af met Sarina Coenderaerts en greep hiermee niet alleen de titel en haar 7e Winmau deelnamebewijs maar werd zij ook nog eens Belgisch Ranking Kampioen '13-'14 bij de meisjes. Met deze overwinning neemt SHAUNI revanche op zichzelf na de twee onnodig verloren finales in Polen en kan nu met een beter gevoel gaan beginnen aan de voorbereiding op het Europees Jeugd Kampioenschap dat van 16 tot 20 juli aanstaande gespeeld zal worden in Wenen. De technische staf feliciteert alle spelers met hun behaalde resultaten.

Anneke Kuijten en Wilco Vermeulen doen geode zaken op internationale darttoernooien

De mannelijke spelers van DYM waren aanwezig op het Swiss Open in Pratteln. WILCO VERMEULEN wist een 9e plaats te bereiken waarmee hij een aantal belangrijke ranking punten toevoegd aan  zijn totaal in de race voor een plaats op de Lakeside World Professional Championships 2015. DAMIAN MOL en RICARDO ROKS hoopten zich in Zwitserland te kwalificeren voor de Winmau World Master maar moesten beiden met een 9e plaats genoegen nemen.

ANNEKE KUIJTEN was de enige vrouwelijke DYM speler die in actie kwam en deed dat op de BDO International Open in Selsey. Zij houdt dankzij de punten voor  de 5e plaats die zij behaalde nog steeds uitzicht op kwalificatie voor de Lakeside World Professional Championships 2015.
SHAUNI WASTYN kon vanwege schoolverplichtingen helaas niet in actie komen

Samenwerking tussen DYM en Jaimy van Bavel beëindigt

Vorige week hebben Dart Youngstars Management en Jaimy van Bavel op verzoek van zijn ouders besloten  om na een periode van 6 maanden een punt achter de samenwerking te zetten. Ondanks het gegeven dat Jaimy onder begeleiding van D.Y.M. zichzelf duidelijk op de dartkaart heeft weten te zetten en een aantal klinkende resultaten heeft gehaald voelde Jaimy zich niet op zijn plaats binnen de DYM organisatie.

Jaimy verdiende een eenjarige spelersovereenkomst door een kwalificatie dag van Dart Youngstars Management te winnen waarna hij de gelegenheid kreeg om zich in een professionele omgeving te ontwikkelen als dartspeler en mee te doen aan een aantal internationale toernooien volgens een vastgesteld programma met als doel zich te kwalificeren voor de World Masters.

Dat het jeugdprogramma van DYM functioneert blijkt uit het feit dat Jaimy van Bavel zich onder leiding van de DYM Technische Staf achtereenvolgens wist te plaatsen voor deelname aan de Champions League of Darts 2014 en de Winmau World Masters 2014. Tevens plaatse Jaimy zich via de LaCo jeugd competitie voor de Nederlandse Jeugdselectie waarmee alle te behalen doelen tot op dat moment waren bereikt.

Helaas kon den Jaimy en zijn ouder zich ondanks deze resultaten niet vinden in de werkwijze van DYM waarna in goed overleg is besloten de samenwerking te beëindigen en de overeenkomst te ontbinden.

Dart Youngstars Management wenst Jaimy van Bavel en zijn ouders veel succes met de door hen gekozen weg en hoopt dat deze Jaimy in de toekomst net zo veel succes zal brengen.

Succesvolle week voor DYM spelers

Afgelopen week waren de meeste DYM spelers actief op verschillende toernooien met wisselende successen. Op de woensdag voor Hemelvaartsdag werd deelgenomen aan de Open Oranjebar waar WILCO VERMEULEN knap de finale van de B-ronde wist te winnen van collega ANNEKE KUIJTEN, die naast Runner Up in de B-ronde ook de damestitel voor zich opeiste. De jeugd trof het minder in de loting en moesten genoegen nemen met een bijrol.

In het weekend tijdens het Open Lexmond wist WILCO als 9e te eindigen en liet nieuwe aanwinst RICARDO ROKS met een 17e plaats zien dat hij ook bij de senioren meekan. Beide mannen waren ook present bij het Oranjestad Open TacTics dat door WILCO op zijn naam werd geschreven. RICARDO wist hier de 3e plaats te bereiken. Een aantal prima resultaten dus in de voorbereiding naar het Swiss Open.

DYM spelers doen zichzelf tekort tijdens Polish Open en Police Masters

Afgelopen weeknd was het een omgekeerde weg naar Polen. In plaats van ladingen vool Poolse arbeiders die naar Nederland reden om te werken ging er nu een colonne Nederlanders naar Polen. Zo ondernam ook de spelersgroep van DYMS de reis om deel te nemen aan de Polish Open en de Police Masters.

Na wat kleine vertagingen vanwege vergeten paspoorten en tegenzittend verkeer was iedereen toch net op tijd om op vrijdag deel te nemen aan het Warming-Up toernooi. Hier gold voor de DYM spelers; veel warm (28 graden) en weinig up (allen stranden in de eerste of tweede ronde) zodat iedereen,na een kleine pizza te hebben genuttig, zijn kamer kon opzoeken om uit te rusten van de reis.

Op zaterdag werd de Polish Open gespeeld. WILCO VERMEULEN ging voortvarend van start maar moest te vroeg, in de derde ronde, buigen voor zijn tegenstander net als ANNEKE KUIJTEN die in de derde ronde haar zeer trage tegenstander de wedstrijd zag winnen. Voor SHAUNI WASTYN was haar debuut op een internationaal dames toernooi van korte duur, zij overleefde de 1e ronde niet. Bij de jeugd ging het gelukkig een stuk beter want nieuwkomer RICARDO ROKS behaalde daar bij de junioren een mooie 5e plaats en SHAUNI wist opnieuw de finale te bereiken waar zij een 2-0 voorsprong nam om vervolgens 22 matchdarts te missen in de daarop volgende legs. Natuurlijk liet haar tegenstander deze cadeautjes niet liggen waardoor SHAUNI als Runner Up eindigde.

Dan moest het maar op zondag gebeuren tijdens de Police Masters. Voor WILCO ging het deze dag een stuk beter met een gedeelde 17e plaats als resultaat. Ook in het damestoernooi werden betere resultaten geboekt. SHAUNI wist een 9e plaats te bereiken en ANNEKE liet weer eens zien bij de top te horen met een 5e plaats nadat zij werd uitgeschakeld door latere winares Aileen de Graaf. RICARDO was minder succesvol dan de dag ervoor en moest afhaken in de groepfase omdat hij simpelweg vergat darts te spelen en meer met toneelstukjes bezig was. De prijs hiervoor moest RICARDO later op de dag betalen toen Bas van Elk en Jan Dekker hem ter afkoeling met kleren en al in het zwembad gooide. Een mooi leermoment voor de kleine man uit Breda zullen we maar zeggen. SHAUNI wist opnieuw de finale te bereiken en ging hierin verschrikkelijk onderuit via het leveren van een wanprestatie met een 3-0 nederlaag tot gevolg. Pleister op de wond was dat er weer een Runner UP resultaat in de boeken kan worden bijgeschreven.

2e DYM Youth Qualification levert contract op voor RICARDO ROKS

Afgelopen zondag was dartlocatie Bosgenoegen in Ermelo het decor van de 2e DYM Youth Team Qualification waar voor iedere jeugd dartspeler, die zich had ingeschreven en vervolgens was uitgenodigd, een dag vol testen wachtte waarbij voor de winnaar een eenjarige spelerovereenkomst met Dart Youngstars Management lag te wachten. Tegelijk hiermee zou de speler dan onderdeel worden van het DYM Youth Team.

Na de ontvangst werd door DYM eigenaar Santino een korte toelichting gegeven op het programma zodat iedereen precies wist wat er ging gebeuren.Vervolgens konden de deelnemers beginnen aan de testdag. Als opwarmertje werd er begonnen met een psychische test die werd gevolgd door een aantal schriftelijke testen waarna de spelers als afsluiting van de ochtend een lunch aangeboden kregen. Nadat de buiken rond waren gegeten werd gestart met een aantal praktische oefeningen waarin de verschillende disciplines van het darten aan bod kwamen. Deze keer  werden de spelers getest op hun mentale weerbaarheid met hulp van DYM herenspeler WILCO VERMEULEN die in zijn partijen zijn rol als vervelende tegenstander prima uitvoerde.  Tot groot genoegen van de deelnemers verviel deze keer, vanwege de warmte, de fysieke test en werd er een pauze ingelast om even lekker van de zon te genieten op het terras. De kwalificatiedag werd vervolgens afgesloten met een knock-out toernooi waarna de Technische Staf de scores van alle spelers kon uitwerken en de uitslag van deze opnieuw geslaagde dag bekend kon maken. Het was RICARDO ROKS die deze tweede kwalificatiedag de sterkste bleek en hiermee dus de gelegenheid krijgt om de volgende stap in zijn dartcarriere te maken.

RICARDO ROKS en zijn aanwezige moeder hebben inmiddels de aangeboden jeugd spelersovereenkomst getekend waarmee RICARDO dus deel uit zal gaan maken van het DYM Youth Team en o.a. zal gaan deelnemen aan Internationale dart evenementen.
Dart Youngstars Management feliciteert RICARDO en zijn moeder met het behaalde resultaat en wenst hem veel succes in zijn nieuwe team waar hij van harte welkom is.

Ook willen DYM graag het team van Bosgenoegen en eigenaar Marcel bedanken voor de goede zorgen en prima maaltijd die deze dag geserveerd werd. DYM kan iedereen aanraden om deze locatie een keer te bezoeken, wellicht tijdens het aankomende dart evenement "De Bosgenoegen MASTERS" dat in juni op de agenda staat. U kunt Bosgenoegen vinden op de Haspel 35, NL-3852 LS in Ermelo.

Anneke Kuijten doet zaken tijdens Wales Open

Afgelopen weekend waren er veel zaken die geregeld moesten worden door de DYM spelers. Zo was er zaterdag de presentatie van DAMIAN MOL en vonden zondag de tweede DYM Youth Team kwalificatiedag plaats. Daarnaast werd er door verschillende spelers nog gedart. Vrijdagavond wist SHAUNI WASTYN een ranking te winnen in Hemiksem en deed WILCO VERMEULEN zaterdag hetzelfde in Stampersgat. Voor DAMIAN was zijn presentatie allemaal teveel geworden want hij kon in Stampersgat geen potten breken. Wie dat wel deed dit weekend was ANNEKE KUIJTEN. Eerst wist zij samen met Davy van der Zande tot de laatste 32 te komen in het mix-koppel toernooi tijdens de Welsh Open waarna zij op zondag tijdens de dames singles een mooie 5e plaats bereikte. ANNEKE werd helaas wederom gefopt door Trina Gulliver maar de vreugde was er niet minder om. Komend weekend zal de gehele spelersgroep uitgezonderd DAMIAN aanwezig zijn in Polen om daar deel te nemen aan de Polish Open en de Police Masters.

Presentatie van Damian Mol in volgepakte locatie 't Oude Cafe

DAMIAN MOL is vanaf zaterdag een bekende Nederlander in de regio Rucphen en staat officieel op de kaart als serieuze beoefenaar van de dartsport. Afgelopen zaterdag mocht DAMIAN zich verheugen tijdens zijn presentatie als speler en merk door DYM. In het zeer gezellige dartcafe 't Oude Cafe van uitbater Petra Roks. In 't Oude Cafe te Sint Willebrord waren ruim 50 aanwezigen die het allemaal wel eens mee wilde maken en hun "menneke"alle succes toewensen in het najagen van zijn droom., De presentatie van DAMIAN MOL als tallentvolle jeugd dartspeler begon met een korte introductie waarna DAMIAN's doelen en programma werden toegelicht door zijn manager. Vervolgens werd zijn nieuwe logo gepresenteerd wat in de toekomst als "merk" zal worden ingezet ten behoeve van sponsors; waar 't Oude Cafe al eerder kon worden begroet melde zich deze dag ook nog een tweede, nader bekend te maken bedrijf, zodat DAMIAN in ieder geval kan starten met het spelen van Internationale toernooien. Na de presentatie was er volop tijd voor iedereen om, onder het genot van een drankje, ontspannen met DAMIAN, zijn ouders en management te praten en volgde nog een verrassing in de vorm van het bericht dat DAMIAN MOL de Roosendaalse Dart Federatie zal vertegenwoordigen tijdens het juniorentoernooi van de Champions League of Darts in september dit jaar. DYM wil de uitbater van de locatie, Petra Roks, graag bedanken voor de gastvrijheid en kan iedere dartliefhebber adviseren 't Oude Cafe in Sint Willebrord een keer te bezoeken. DYM wenst DAMIAN MOL, zijn ouders Marielle en Marco veel succes met de door hun zoon nieuw ingeslagen weg.

LDO nu ook officieel erkend door BDO en kans op BDO Invitatie punten bij LDO toernooien

DAMES DARTS ORGANISATIE ONTVANGT BDO ERKENNING

Sue Williams-Getty , bestuurslid van de British Darts Organisation (BDO) is verheugd de erkenning van de Darts Organisatie Ladies aan te kondigen.

Afgelopen weekend tijdens de bijeenkomst van het BDO-bestuur en de County vertegenwoordigers (Algemene ledenvergadering) werd tijdens de vergadering de officiële erkenning van de Ladies Darts Organisation met unanieme instemming goedgekeurd volgens BDO bestuurslid Sue Williams die vervolgens vertelde;

"Het is een groot genoegen dat ik in staat ben de afgevaardigden tijdens de vergadering kon informeren dat de Commissarissen hebben ingestemd met de LDO formeel te erkennen. De LDO bestuursleden hebben heel hard gewerkt om het aantal aangesloten dames te laten groeien, een stabiele organisatie neer te zetten en zeer succesvolle toernooien te organiseren, dit alles met het beste voor dames in de dartsport en de promotie van dames darts in het algemeen voor ogen. Dit kan alleen maar helpen en verbeteren van het imago en de dekking van de ‘Ladies Game’ . Het heeft al veel te lang geduurd . "

Commentaar van Julie Lambie , CEO van de Ladies Darts Organisation:.

"Sinds de Organisatie werd opgericht in februari 2012 was ons doel om officiële erkenning te krijgen van het officiële bestuursorgaan in de dartsport. Ik ben heel blij dat dit nu is gebeurd en wij verheugen ons op samenwerking met de BDO ten behoeve van dames dart spelers over de hele wereld .
We zijn succesvol geweest in het organiseren van meerdere goed bezochte toernooien in de afgelopen 18 maanden en kijken uit naar een mooie toekomst - deze beslissing van de BDO Raad van Bestuur is een blijk van vertrouwen in de kracht van de Ladies Darts Organisatie en haar officiële vertegenwoordigers”.

een van de gevolgen van deze erkenning zal zijn dat de door de LDO georganiseerde toernooien nu zullen gewaardeerd met punten voor de BDO Invitatielijst die bepalend is voor kwalificatie voor de World Professional Championships oftewel Lakeside. Hierdoor wordt het dus ook voor LDO Netherlands & European Continent mogelijk om voor de dames dergelijke toernooien te organiseren in o.a. Nederland, Belgie en Duitsland.

Daarnaast bewijst deze erkenning het belang van de LDO als vertegenwoordiger van de dames in de dartsport. Des te meer dames zich aansluiten, hoe groter de invloed van de LDO zal worden waardoor zij sterker zal staan in de onderhandeling over gelijke rechten voor de dames in de dartsport, met name ten behoeve van de behandeling en het te verdienen prijzengeld.

Klik voor meer informatie op de volgende links;

Ladies Darts Organisation en LDO Netherlands & European Continent

of wordt direct lid 

DYM spelers lekker bezig in Muensterland Trophy & Classics

Dit weekend waren 4 van de vijf DYM contractspelers aanwezig in Hotel Muensterland Dorf waar op zaterdag de Munsterland Trophy werdgespeeld en zondag de Munsterland Classicx op het programma stond. Met maar liefst een 9e, drie 5e plaatsen en een Runner Up positie was de oogst aan resultaten waarop men trots kan zijn zeer goed te noemen.

Zoals gezegd werd zaterdag de Munsterland Trophy gespeeld waar WILCO VERMEULEN en ANNEKE KUIJTEN present waren. Voor WILCO weer eens een toernooi dat meetelde voor zijn jacht op de kwalificatie voor Lakeside en natuurlijk een World Masters deelnamebewijs. Ondanks dat WILCO steeds beter in vorm raakt werd hij net voor de punten uitgeschakeld en moest hij met een 33e plaats genoegen nemen. ANNEKE KUIJTEN daarentegen wist wel voor haar belangerijke punten te halen dankzij een mooie 5e plaats.

Vervolgens werd zondag de Munsterland Classics gespeelde waar naast een dames en herentoernooi ook een junioren en meisjestoernooi werd gespeeld. Deze dag deed WILCO VERMEULEN het verrassend goed door o.a. Robert Wagner te verslaan in de sheetfinale waarna hij Gary Robson de stuipen op het lijf joeg door een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Het was slechts te danken aan het feit dat hij een complete leg geen triple wist te raken dat WILCO de zege toch aan Robson moest laten en eindigde op een gedeelde 9e plaats. ANNEKE KUIJTEN wist opnieuw een gedeelde 5e plaats te bereiken nadat zij net als op zaterdag haar meerdere moest erkennen in Deta Hedman. Kersverse Winmau deelnamebewijs winnaar JAIMY VAN BAVEL vergallopeerde zich in zijn eerste wedstrijd maar wist dankzij het dubbel knock-ouyt systeem toch nog een 5e plaats te bereiken bij de junioren. SHAUNI WASTYN had nog wat recht te zetten na haar matige prestatie in Denemarken en liet zien over de juiste mentaliteit te beschikken door zich wederom voor de finale op een internationaal meetellend toernooi te plaatsen. Helaas moest zij hierin genoegen nemen met de Runner Up positie na het missen van drie matchdarts. Kanttekening is dat de tegenstander van SHAUNI de podiumfinale mocht spelen in een joggingbroek en een halterhemdje met toestemming van de organisatie die kennelijk niet op de hoogte was van het hiervoor internationaal geldende kledingvoorschrift. Uit sportivieve overweging heeft SHAUNI besloten de finale toch te spelen ondanks dat zij dit had kunnen weigeren, jammergenoeg voor haar werd deze sportieve geste niet beloond met een zege.
De Technische Staf van DYM heeft dus weer reden genoeg om trots te zijn op de spelersgroep en feliciteert de spelers met de behaalde resultaten.

Aanstaande zaterdag wordt Damian Mol officeel gepresenteerd door DYM

 

 

 

 

 

 

 

 

JAIMY VAN BAVEL kwalificeert zich dankzij winnen van Denmark Masters voor de World Masters 2014

Spannende tijden voor de jeugd van DYM die afgelopen weekend voor het eerst zonder hun ouders op weg gingen naar het buitenland. Alle contractspelers waren namen namelijk deel aan het Denmark Open en de Denmark Masters in Esjberg.

JAIMY VAN BAVEL wist van alle DYM spelers het meest te imponeren. Op zaterdag strande JAIMY nog in de halve finales waar hij na een 3-0 voorsprong een ontketende Rasmussen alsnog met 3-4 zag winnen maar op zondag kon niemand de kleine man uit Breda stoppen en besloot hij de dag als winnaar van de Denmark Master Youth. JAIMY VAN BAVEL kwalificeert zich dankzij deze overwinning rechtstreeks voor deelname aan de Winmau World Masters 2014 dat in oktober aanstaande in het Engelse Hull zal worden gespeeld. Ook DAMIAN MOL deed het uitstekend; hij wist zowel tijdens het Denmark Open als tijdens de Denmark Masters op een gedeelde 5e plaats te eindigen. De Belgische SHAUNI WASTYN liet zich tweemaal foppen in de eerste ronde. Beide keren had zij teveel dubbels nodig en moet deze week hard aan het trainen om te voorkomen dat komend weekend in Muensterland hetzelfde gebeurt. Bij de senioren kon ook tevreden worden teruggekeken op de behaalde resultaten. ANNEKE KUIJTEN nam met een 5e plaats in de Denmark masters revanche op zichzelf nadat zij de dag ervoor tijdens het Denmark Open voor Sinterklaas had gespeeld door 12 matchdarts te missen tegen Carina Edberg waardoor zij er vroeg uitlag. WILCO VERMEULEN daarentegen gaat zich steeds beter thuis voelen op de internationale toernooien waar hij sinds de samenwerking met DYM vaker als voorheen aanwezig is. Zaterdag bereikte hij een mooie gedeelde 17e plaats en zondag ging het nog beter met een gedeelde 9e plaats als gevolg. Beide resultaten leveren punten op voor Wilco die hiermee ook vertrouwen heeft getankt voor komend weekend.

De topper van de week blijft natuurlijk JAIMY VAN BAVEL die momenteel een stormachtige ontwikkeling doormaakt en zich na dit weekend bij ANNEKE en SHAUNI mag voegen als deelnemer aan de Winmau World Masters 2014.

Anneke Kuijten voorop in DYM jacht op titels met winnen van Open Mariahout '14

Na een weekend zonder winst van de DYM spelergroep werden er dit weekend weer een aantal goede prstaties geleverd. De meeste aandacht ging hierbij natuurlijk uit naar het Open Mariahout waar de meerderheid van de  DYM spelers aanwezig waren. DAMIAN MOL had dit weekend vrij en JAIMY VAN BAVEL koos voor het Open Ganzerik waar hij tot de laatste acht wist te komen zodat hij weer een mooie 5e plaats op zijn lijst kon bijschrijven. In Mariahout stonden eerst de koppels op het programma waar WILCO VERMEULEN met zijn maat Corne van Maastrgt een 3e plaats behaalde. Daarna werden de heren en dames singles gegooid. Hierin belande WILCO in het B toernooi waar hij verdienstelijk gedeeld 9e werd. Bij de dames werden ANNEKE KUIJTEN en SHAUNI WASTYN in dezelfde poule ingedeeld samen met dartmoeder Els Pintens die een goede dag had waarvan SHAUNI het slachtoffer werd. ANNEKE, die als top favoriet aan het toernooi begon deed wat van haar verwacht werd en stoomde linea recta door naar de finale waar zij tegenover Gabrielle Kweens nog even liet zien wie de beste dart dame in Brabant is. Met 4-2 versloeg ANNEKE KUIJTEN haar tegenstander en pakte hiermee haar zoveelste titel op Nederlands grondgebied.

Door het vertoonde spel van de spelers heeft de technische staf van DYM vertrouwen in wederom goede resultaten in de aankomende 2 toernooien die in Esjberg in Denemarken zullen worden gespeeld en wensen ANNEKE, WILCO, SHAUNI, JAIMY en DAMIAN succes met hun jacht op punten, titels en World Masters deelnamebewijzen.

Weekend zonder toernooiwinst voor DYM spelers

Afgelopen weekend stonden drie verschillende toernooien op de agenda voor de diverse DYM spelers. Op zaterdag was er natuurlijk de presentatie vanr JAIMY VAN BAVEL en had WILCO VERMEULEN SLN verplichtingen zodat alleen DAMIAN MOL voor een resultaat was afgereis naar het Open Halsteren. Hier wist hij in het koppeltoernooi de finale te halen maar moest genoegen nemen de Runner Up positie. Op zondag was Stampersgat het reisdoel want daar werd het koppel & single toernooi van het Open Stampesgat gespeeld. Ondanks de aanwezigheid van 14 dames geen apart damestoernooi helaas dus ANNEKE KUIJTEN en SHAUNI WASTYN moesten meedoen tussen de heren. Het toernooi verliep vlot dankzij de goede organisatie en een volwassen deelnemersveld dat zijn verantwoordelijkheid nam. Voor WILCO eindigde het toernooi al in de eerste winnaarsronde net als voor SHAUNI die in de eerste ronde van de verliezersronde werd uitgeschakeld. JAIMY deed het een stuk beter, net als SANTINO BROER die zijn darts ook weer eens een keer uit de kast had gehaald; zij eindigden beide op een gedeelde 9e plaats. ANNEKE wist tot de laatste 32 te raken en werd hiermee de beste dame van de dag waarmee ze in ieder geval in het prijzengeld terecht kwam. Zondag was de beurt aan het Open Dongen met wederom een koppel en een single toernooi. In de koppel-verliezersronde wisten WILCO/SANTINO de finale te winnen dus het begin was niet slecht. Vervolgens ging het in de singles niet helemaal zoals gehoopt want zowel SANTINO als JAIMY werden in een vroeg stadium uitgeschakeld. Gelukkig wist Wilco zich wel door diverse rondes heen te werken en kon met een gedeeld 5e plaats als enige tevreden terugkijken op deze dag.

JAIMY VAN BAVEL gepresenteerd aan het grote publiek in Geertruidenberg

Sinds afgelopen zaterdag 19 april 2014 is JAIMY VAN BAVEL weer een unieke ervaring rijker in zijn jonge leven. Deze dag stond namelijk in het teken van zijn presentatie als darttallent en contractspeler van DYM aan het grote publiek. Onder het toeziend oog van trotse ouders en grootouders werd JAIMY deze dag officieel voorgesteld als tallentvolle dartspeler door zijn management aan de inwoners, het bedrijfsleven en de pers van Nederland en West Brabant in het bijzonder. De prestaties van JAIMY VAN BAVEL zijn niet onopgemerkt gebleven want zelfs Omroep Brabant was aanwezig om video opnames te maken van dit voor JAIMY belangerijke moment. Plaats van handeling was het pas geopende Cafe-Hotel De Berg in Geertruidenberg waar na een korte introductie JAIMY in het zonnetje kon worden gezet. Naast de doelen en het programma van JAIMY voor de komende tijd werd ook het nieuwe logo en de opkomstmuziek van JAIMY bekend gemaakt aan het aanwezige publiek waarna JAIMY VAN BAVEL zijn nieuwe wedstrijdshirt in ontvangst kon nemen van DYM eigenaar Santino Broer. Tijdens de presentatie werd ook gewezen op het belang van sponsors die noodzakelijk zijn om JAIMY zijn droom waar te kunnen laten maken en konden met de nodige trots Bolletje-Wol en Maurice Keulemans Schilderwerken als eerste sponsors vermeld worden. Beide bedrijven vervullen hopenlijk een voortrekkersrol voor toekomstige sponsors die JAIMY VAN BAVEL willen steunen

Speciale dank voor deze middag gaat uit naar de exploitant van Cafe-Hotel De Berg in Geertruidenberg die de locatie voor deze gelegenheid aan JAIMY bechikbaar had gesteld met een kopje koffie of thee voor alle bezoekers. Ook wil DYM alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid, hun bereidheid om toe te treden als lid van het "Team of Private Funders" van JAIMY en het bezorgen van een onvergetelijke middag aan een van de grote darttalenten in Nederland JAIMY VAN BAVEL.

SHAUNI WASTYN wint GERMAN OPEN 2014

Afgelopen weekend stond vanzelfsprekend in het teken van het 26e German Open en de 1e German Masters die in Bochum werden gespeeld. Voor de jeugdspelers van DYM was het opnieuw een kans om sich te kwalificeren voor de orld Masters. In de jacht op de titel en het daaraan verbonden kwalificatiebewijs konden JAIMY VAN BAVEL en DAMIAN MOL het lang volhouden maar moesten toch voortijdig afhaken. JAIMY kwam bij de laatste 32 net te kort tegen het Deense talent Rasmussen en eindigde op een gedeelde 17e plaats. DAMIAN liep een ronde verder tegen de latere winnaar Colin Roelofs op en moest dus genoegen nemen met een gedeelde 9e plaats. Opnieuw een resultaat om trots op te zijn voor beide jongens. Bij de meisjes was SHAUNI WASTYN natuurlijk een van de favorieten. Waar zij het tijdens de German Gold Cup en de HAL Open niet af kon maken in de finale, was het deze keer wel raak en kon zij eindelijk als winnaar het podium verlaten. Dankzij een 2-1 zege in sets tegen dezelfde tegenstander als in het Hal Open, Kyana Frauenfelder nam SHAUNI hiermee revanche op zichzelf voor de twee eerder gemiste kansen en won hiermee haar al weer 5e startbewijs voor de Winmau World Masters.

ANNEKE KUIJTEN en WILCO VERMEULEN konden tijdens de German Open geen potten breken. ANNEKE verloor onnodig van Trina Gulliver in de derde ronde. Doordat ANNEKE teveel dubbels miste, waaronder 3 matchdarts, kreeg Trina de kans om de wedstrijd om te draaien en de wedstrijd naar zich toe te trekken. WILCO ging in de vierde ronde onderuit doordat hij zijn tegenstander onderschatte en een kans gaf om 151 voor de wedstrijd uit te gooien. Zijn tegenstander bedankte hem door dit ook te doen zodat WILCO de sheetfinale aan zich zag voorbij gaan.
Op zondag ging het bij beide gelukkig een stuk beter. Voor ANNEKE was er een plaats als gedeeld 17e weggelegd en WILCO wist zijn sheetfinale te winnen waar hij net te kort kwam voor het bereiken van de laatste 32. Met een gedeelde 33e plaats wist hij toch nog punten te verdienen voor de BDO Invitatielijst.

Overige resultaten van DYM spelers die dit weekend konden worden genoteerd waren een een 3e en een 9e plaats voor respectievelijk WILCO VERMEULEN en JAIMY VAN BAVEL tijdens de La Plaza Ranking, Tijdens het Open Willemstad op zondag wist JAIMY opnieuw een gedeelde 9e plaats te bereiken maar was het opnieuw SHAUNI WASTYN die de aandacht trok als Runner Up bij de dames. In een gelijk opgaande finale moest zij echter buigen voor de ex-DYM speelster Sharon Roosen die net iets beter met de kansen omging.

DYM neemt afscheid van contractspelers Danny Schellekens en Jitse van der Wal

Deze week hebben DYM en de contractspelers Danny Schellekens en Jitse van der Wal besloten om een punt te zetten achter de samenwerking. Als gevolg hiervan zullen beide spelersovereenkomsten worden ontbonden en zullen Danny en Jitse hun eigen weg gaan in het vervolg van hun dartleven.

Voor Danny Schellekens leek de zon te gaan schijnen in 2013 toen hij zich geselecteerd wist voor de Nederlandse selectie en mocht deelnemen aan de Winmau World Masters waarna hij het plan had opgevat om onder begeleiding van Dart Youngstars Management zijn internationale dartcarriere een extra impuls te geven en een serieuze poging zou ondernemen om zich te plaatsen voor de televisietoernooien Zuiderduin Masters en Lakeside. Helaas heeft het niet zo mogen zijn voor de Tilburgse stratenmaker. Een flink aantal tegenvallers in Danny’s privéleven en de financiële gevolgen hiervan hebben er toe geleid dat hij zijn geliefde spelletje darts op een laag pitje moet zetten. Als gevolg hiervan zou een voortdurende samenwerking met DYM een farce zijn die beide partijen niets op zou leveren waarna in overleg is besloten de spelersovereenkomst te beëindigen.

Jammer genoeg hebben DYM en Jitse en zijn ouders moeten concluderen dat de weg naar succes niet past in de manier van leven die deze Friezen gewend waren. De hoeveelheid benodigde arbeid, het reizen, de energie en tijd die het kost om aan de top te komen dreigde Jitse en met name zijn ouders teveel te worden waardoor DYM in overleg heeft besloten om de samenwerking  op te zeggen  en de overeenkomst te ontbinden zodat Jitse van der Wal terug kan keren naar zijn roots. Zowel Jitse als DYM kunnen terugkijken op een leerzame periode waarin er voor het jeugdtalent uit Metslawier toch de nodige successen zijn opgetekend en hij zijn eerste ervaringen met het spelen van internationale toernooien kan koesteren.

DYM wenst zowel Danny Schellekens als Jitse van der Wal veel succes met de nieuwe weg die zij zijn ingeslagen. DYM is er van overtuigd dat beide dartspelers in de toekomst opnieuw van zich zullen doen spreken tijdens verschillende dartsevenementen.

JAIMY VAN BAVEL speelt zichzelf naar de Champions League of Darts 2014

Vandaag heeft JAIMY VAN BAVEL zichzelf als deelnemer van de Champions League of Darts 2014 geplaatst. In de locatie van Dart Club Vianen werd vandaag gespeeld voor het derde en laatste deelnemersbewijs voor de Junioren dat Dart Bond Midden Nederland beschikbaar had en het moest dus nu gebeuren. De kleine man uit Breda moest hiervoor echter wel tot het gaatje. In de halve finale overleefde JAIMY nog een aantal matchdarts van zijn tegenstander Conner maar eenmaal geplaats voor de finale ging de rem eraf. Onder het toeziend oog van zijn management, ouders en LaCo coach Martin Dekker maakte JAIMY VAN BAVEL met een 5-1 overwinning op Ricardo Roks duidelijk dat hij de meeste rechten had op het felbegeerde deelnemersbewijs. Op 13 september aanstaande mag JAIMY in het Zuiderduin Hotel in Egmond aan Zee strijden om een deelnemersbewijs voor het televisietoernooi de Zuiderduin Masters 2014 in december dit jaar. DYM feliciteert JAIMY met zijn prestatie en heeft het volle vertrouwen in een goed optreden van de DYM Youth Team speler tijdens de CLoD.

Vrouwen verantwoordelijk voor DYM successen tijdens NDB ranking en Benefiet Toernooi

Afgelopen weekend stond in het teken van de NDB ranking Oost Nederland en het Benefiet Dart Evenement Rachel van Hooijdonk Open. De NDB ranking was van belang voor ANNEKE KUIJTEN, JITSE VAN DER WAL en JAIMY VAN BAVEL doordat zij allen nog kans hadden om mee te doen voor de plaatsen die rechtstreeks kwalificatie voor de Nederlandse selectie betekenen.

Voor JAIMY spatte die droom uiteen nadat hij bij de laatse 32 werd uitgeschakeld en daardoor een onoverbrugbare achterstand in punten oploopt. Een welliswaar mooie gedeelde 17e plaats is alles wat hem rest als herinnering aan deze dag. JAIMY zal de laatste ranking aan zich voorbij laten gaan en kiezen voor de Bull’s Muensterland Classic om te proberen zich te kwalificeren voor de World Masters later dit jaar. JITSE VAN DER WAL deed het iets beter, hij eindigde op een gedeeld 9e plaats, en houd zijn kansen in eigen hand alhoewel hij dan wel een super resultaat moet boeken in de laatste NDB ranking in Den Haag. DAMIAN MOL was er vandaag helaas niet bij.

Bij de heren ging het ook niet zoals DANNY SCHELLEKENS en WILCO VERMEULEN gewenst hadden. WILCO die zaterdag nog ongenaakbaar was en al zijn wedstrijden in de SLN won en een 170 finish liet aantekenen moest genoegen nemen met een gedeelde 33e plaats waarna DANNY in de volgende ronde werd uitgeschakeld en een gedeelde 17e plaats liet noteren.

De hoop was dus gevestigd op ANNEKE KUIJTEN die haar 2e plaats in de tussenstand moest verdedigen. Met een mooi 5e plaats deed ze wat van haar verwacht werd waardoor opnieuw een succes op haar dartscarierre lijst kan worden bijgeschreven daar zij zich hiermee verzekerd van de 2e plaats in de eindstand en zich  rechtstreeks kwalificeerd voor de Nederlandse selectie.

Misschien wel de grootste verrassing was de prestatie die SHAUNI WASTYN leverde. Zij nam deel bij de dames in  het Rachel van Hooijdonk Open en werd hier verrassend de winnaar door in de finale van de eveneens Belgische Brenda Galle te winnen. Hiermee lijkt SHAUNI alle schroom van zich af te hebben gegooid en na haar derde plaats in het Open Kennemerland en diverse damestoernooien in Belgie zal iedere damesspeler rekening met haar houden.

Al met al opnieuw een mooi dartsweekend voor DYM dat de spelers feliciteert met de behaalde resultaten.

SHAUNI WASTYN promoot zichzelf en de dartsport in Belgie tijdens presentatie

SHAUNI WASTYN staat vanaf nu officieel op de kaart. Afgelopen zaterdag was Café “De Schuttershof” in het gemoedelijke Schelle voor even de belangrijke darts locatie in België. Onder het toeziend oog van een flink aantal genodigden waaronder vertegenwoordigers van verschillende dartbonden, afdeling sportzaken gemeente Schelle, dartspelers, familie en vrienden kon SHAUNI haar zenuwen nog net de baas tijdens de officiële presentatie van haar merk, logo en wedstrijdshirt. Daarnaast werden de doelen en het programma van SHAUNI WASTYN evenals het belang van sponsors die gezocht worden toegelicht door haar management.

Na de presentatie van haar nieuwe logo en het overhandigen van haar nieuwe shirt was er tijd om wat foto’s te nemen en persoonlijk met SHAUNI te spreken. Tijdens deze gesprekken was deze vorm van het presenteren van een jeugdtalent en dan ook nog voor de sport darts een van de hoofdonderwerpen daar de aanwezigen dit in België nog nooit hadden meegemaakt. De ook aanwezige peetouders van SHAUNI hadden op deze mooie dag ook nog een verrassing voor haar met een uitnodiging voor een meerdaags bezoek aan Euro Disney.

Dart Youngstars Management wil de uitbater van de locatie, Monique, graag bedanken voor de gastvrijheid en zal met plezier het voornemen om in “De Schuttershof” dartactiviteiten te organiseren ondersteunen. DYM wenst SHAUNI WASTYN, haar ouders, haar zusje en Els en Jaques veel succes met de nieuw ingeslagen weg.

DYM introduceert voor haar spelers Team of Private Funders in zoektocht naar financiële steun.

Vanaf deze week is het voor iedereen die darts een warm hart toedraagt mogelijk om een van hun favoriete DYM spelers officieel financieel te ondersteunen zonder dat zij daarvoor een sponsorovereenkomst hoeven aan te gaan.

Zoals iedereen zal begrijpen is voor iedere sporter die topsport bedrijft financiële ondersteuning van levensbelang omdat de sporter veel onkosten heeft op de weg naar succes in belangrijke kampioenschappen. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om als officieel sponsor te fungeren, zeker niet met het huidige economische klimaat.

DYM is er echter van overtuigd dat er wel heel veel mensen/bedrijven zijn die hun steentje willen bijdragen om een talentvolle sporter te ondersteunen met een kleine bijdrage.

Hiertoe heeft DYM een nieuw ondersteuningsprogramma voor haar spelers ontwikkeld in de vorm van “Team of Private Funders”.

Voor een bedrag vanaf  €25,= per seizoen kan een ieder een DYM speler van zijn keuze persoonlijk ondersteunen en hem/haar helpen zijn/haar droom waar te maken.

Als dank voor de steun ontvangt de gever een officieel certificaat van de betreffende speler en maakt ieder seizoen tevens kans op een wedstrijdshirt van betreffende speler dat onder de “Team of Private Funders” leden van de speler in kwestie wordt verloot.

De certificaten zijn verkrijgbaar in de waarde van €25,= , €50,= en €100,=.

Op dit moment bestaat de spelersgroep van DYM uit de Nederlandse  jeugdspelers JITSE VAN DER WAL, JAIMY VAN BAVEL en DAMIAN MOL. Het Belgische meisjes talent SHAUNI WASTYN en de senioren WILCO VERMEULEN, DANNY SCHELLEKENS en ANNEKE KUIJTEN die allen hopen via deze weg steun bij dartliefhebbers te vinden.

Een lach en een traan voor DYM tijdens afgelopen weekend

Afgelopen weekend stond natuurlijk in het teken van het HAL Open in Venray waar alle DYM spelers in hun eigen klasse een single toernooi afwerkten en een aantal van hen ook in de verschillende koppeltoernooien uitkwam. Daarnaast moesten JITSE en JAIMY beiden een LaCo wedstrijd spelen op zaterdag en was er natuurlijk het afscheid van SHARON ROOSEN waardoor vrolijke en verdrietige momenten elkaar aflosten.

De zaterdag in Venray begon desastreus met een verlies in de eerste ronde van het mixkoppel ANNEKE KUIJTEN/WILCO VERMEULEN van de later verliezende finalisten Deta Hedman/Robbie Green. Ook voor SHARO ROOSEN met haar gelegeheidskoppel eindigde het avontuur al in de tweede ronde. De zaterdagmiddag bracht wat meer succes. JITSE VAN DER WAL en JAIMY VAN BAVEL boekten succes door al de LaCo wedstrijden waarbij zij persoonlijk betrokken waren winnend af te sluiten. In de heren en dames koppeltoernooien van het HAL Open werden wel successen geboekt; WILCO VERMEULEN/Dennis Verhaegen en SHARON ROOSEN/Patty van de Wiel kwamen nog tekort in de 2e ronde maar ANNEKE KUITEN/Zoe Jones wisten voor de tweede opvolgende keer de finale te halen waarin zij nipt met 3-4 verloren. 

Op zondag kon er echter wel een feestje worden gevierd. Het begon allemaal wat treurig want in bij de laatste 32 van het junioren moesten DAMIAN MOL en JITSE het tegen elkaar opnemen waarbij DAMIAN aan het langste eind trok. Vervolgens vlogen zowel JAIMY als DAMIAN er bij de laatste 16 uit zodat beide jongens een gedeelde 9e plaats op hun lijst kunnen bijschrijven. Bij de heren ging het ook niet geweldig;  WILCO sneuvelde in de 1e ronde en voor DANNY SCHELLEKENS was de 3e ronde het eindpunt. Het damestoernooi was daarintegen weer een lichtpunt; In haar afscheidstoernooi als DYM speelster wist SHARON ROOSEN zich bij de laatste 32 te spelen maar waren de schijnwerpers voor ANNEKE KUIJTEN die zichzelf een goede dienst bewees in de jacht op BDO en Zuiderduin Master punten. Nadat zij achtereenvolgens Sharon Prins en Aileen de Graa had uitgeschakeld moest zij in de halve finale haar meerdere erkennen in Trina Gulliver waarmee zij een mooie 3e plaats veroverde en tegelijkertijd bewees de beste Nederlandse dame van dit moment te zijn. De kers op de taart was SHAUNI WASTYN die bij de meisjes de finale speelde en daar vergat om zichzelf te belonen voor een dag hard werken. Overmand door zenuwen wist SHAUNI geen moment in haar normale spel te komen waardoor het niveau van de finale bedenkelijk werd. Ondanks dat zij het zichzelf moeilijk maakte wist zij toch een keer op keer de wedstrijd naar zich toe te trekken maar door het missen van een enorme hoeveelheid matchdarts was het uiteindelijk haar tegenstander die er met de winst van door ging en SHAUNI met de Runner Up positie achterliet. Beelden van de meisjes finale zijn hier te zien. Al met al dus een weekend met "mixed feelings" waarnaar de Technische Staf toch met de nodige trots op terugkijkt. DYM feliciteerd haar spelers met de behaalde resultaten en vertrouwt erop dat sommige komende week zullen benutten om revanche op zichzelf te nemen.

Spelersovereenkomst met SHARON ROOSEN beëindigt

DYM en SHARON ROOSEN hebben in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen en de spelersovereenkomst te ontbinden. SHARON heeft haar laatste toernooi als DYM-speler tijdens het HAL Open afgesloten met een verdienstelijke gedeelde 17e plaats. Afgelopen september 2013 besloot SHARON ROOSEN te kiezen voor Dart Youngstars Management om te zien of een carrière als semi professioneel dartspeelster voor haar mogelijk was om zo het maximale uit haar geliefde spelletje te halen.

Aanvankelijk moesten SHARON, haar partner Marco en dochter Iza wennen aan de nieuwe tijdindeling, die het gevolg waren van de nodige inspanningen die SHARON voor haar ontwikkeling moest leveren. De beloning kwam spoedig in de vorm van een aantal goede resultaten die door SHARON werden behaald onder begeleiding van DYM. Met name het meedoen aan Internationale dart evenementen wierpen een nieuw daglicht op de dartsport voor SHARON die kan terugkijken op mooie resultaten zoals 1/8 finaleplaatsen tijdens de Malta Open en Scottish Open, evenals 1/16 finaleplaatsen tijdens de Top of Ghent en Sunpark Masters. Het beste werd voor het laatst bewaard met het bereiken van de Runner Up positie tijdens het Torremolinos Open.

Helaas bleek de trainingsarbeid en het aantal te spelen dart evenementen die nodig waren om succesvol te worden ten koste te gaan van het gezin waardoor SHARON zich niet langer gelukkig voelde. Ook het verlies van haar vader trok een zware wissel op haar leven. Daar het najagen van een droom niet ten koste mag gaan van alles wat belangrijk voor je is, hebben SHARON en DYM daarom besloten om na 6 maanden de droom te verbreken en de mooie ervaringen te koesteren zodat SHARON en haar gezin de draad weer kunnen oppakken.

DYM wenst SHARON ROOSEN en haar gezin veel geluk toe bij de reorganisatie van hun leven en hopen dat SHARON haar geliefde spelletje darts zal blijven beoefenen op een meer ontspannen wijze. Wij bedanken haar, Marco en Iza voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking en SHARON voor de getoonde inzet.

DYM spelers op dreef in Gibraltar, Belgie en Nederland

De Torremolinos gangers WILCO VERMEULEN,SHARON ROOSEN en ANNEKE KUIJTEN zijn dit weekend doorgereisd naar Gibraltar waar zij weer uitstekend wisten te presteren. WILCO pakte tot onze tevredenheid (niet die van WILCO) opnieuw een mooie 3e plaats en toont hiermee aan een volgende stap te hebben gemaakt door het vasthouden van zijn niveau. SHARON ROOSEN had geen geluk maar wist wel beslag te leggen op een mooie gedeelde 9e plaats zodat zij terug kan kijken op een geslaagde week met darts. ANNEKE KUIJTEN miste op een haar na de titel. Na een 1-3 achterstand wist ze in de finale toch terug te komen tot 3-3 tegen Paula Jacklin die echter als eerste de beslissende dubbel gooide en ANNEKE daarmee verwees naar de Runner Up plaats. Tijdens het Open Achthuizen wist DANNY SCHELLEKENS te eindigen op de 3e plaats, SHAUNI WASTYN werd in het zelfde toernooi de winnares van het Jeugdtoernooi en won vervolgens op zondag de dames ranking in Temse (B). Ok JAIMY VAN BAVEL kwam dit weekend meermalen in actie. Op zaterdag behaalde JAIMY de 3e plaats bij de SterkDarts Jeugdtour en zondag werd hij met koppelmaatje Justin van Tergouw gedeeld derde tijdens een double in-double out koppeltoernooi bij Eddie’s.

Dart Youngstars spelers succesvol in Torremolinos

Petje af voor de spelers ANNEKE KUIJTEN, SAHRON ROOSEN en WILCO VERMEULEN die deze week klinkende prestaties leverden tijden het Torremolinos Festival of Darts. Afgelopen jaar was het nog ANNEKE die hier haar eerste Internationale titel won en hiermee haar deelname aan de Winmau World Masters zeker stelde. Dit jaar moets ANNEKE genoegen nemen met een gedeelde 3e plaats omdat zij in de halve finale verloor van de latere winnares Sarah Robert. Wel wist ANNEKE KUIJTEN de mixed koppels en de dameskoppels te winnen met haar partners zodat zij toch 2 titels bij kan schrijven. SHARON ROOSEN deed het in de dames singles nog net iets beter en sloot het toernooi af als Runner Up. In de finale verloor zij van Sarah Robert die dit jaar dus voor een verassing wist te zorgen. Ook WILCO VERMEULEN kwam net iets tekort. In de halve finale ging hij met 3-4 onderuit en eindigde daardoor op een gedeelde 3e plaats wat een hele goede prestatie is, in aanmerking genomen dat WILCO nog geen ervaren “reiziger” is en daardoor een hoop nieuwe indrukken/ervaringen moest verwerken. Klasse prestatie van allen!!!

Opnieuw twee 1e plaatsen voor DYM spelers

SHAUNI WASTYN heeft afgelopen weekend haar ware karakter getoond door tijdens het Kampioenschap van West Vlaanderen Jeugd de titel voor zich op te eisen nadat zijn afgelopen woensdag een complete”off day’ beleefde op het Einde Carnaval toernooi in Mariahout. ANNEKE KUIJTEN wist datzelfde toernooi bij de dames nog te winnen en reisde met een goed gevoel af naar het Isle of Man Dart Festival waar zij samen met Zoe Jones het dames koppeltoernooi won en gedeeld 17e werd bij de dames singles. Ook WILCO VERMEULEN nam revanche op zichzelf door na zijn tegenvallende resultaat tijdens het Einde Carnaval toernooi in Mariahout de La Plaza Masters in Stampersgat te winnen. DYM feliciteert haar spelers met deze mooie resultaten en de getoonde mentale weerbaarheid.

2 nieuwe sponsors voor Wilco Vermeulen

De stijgende lijn in de prestaties van WILCO VERMEULEN zijn niet onopgemerkt gebleven bij het bedrijfsleven in Stampersgat. Dit heeft geresulteerd in twee bedrijven die WILCO het komende jaar financieel zullen ondersteunen om een stap vooruit te doen in zijn dartcarriere.

Biljart/Dart Café en Zaal "’t Pleintje" van uitbater Ad van Laarhoven toonde zijn vertrouwen in zijn SLN team speler door een sponsorovereenkomst aan te gaan voor 3 jaar waarmee voor WILCO de basis is gelegd om te kunnen darten op nationaal niveau.
Ad van Laarhoven is geen onbekende in het dartcircuit in Roosendaal en omgeving waar hij als actief speler, bestuurslid van dartclub La Plaza, eigenaar van het SLN team t Pleintje Stampersgat en uitbater van een van de betere dartlocaties in Nederland zijn steentje bijdraagt in de dartsport.

Biljart/Dart Café en Zaal "’t Pleintje" heeft een multifunctionele betekenis in Stampersgat. Zo is de locatie niet alleen thuishaven voor dartvereniging La Plaza maar ook voor de plaatselijke Bijartvereniging en wordt de locatie ook gebruikt door diverse lokale zangkoren die hier hun optreden verzorgen. Het Cafe heeft een mooi zalencomplex waar menige bewoner van Halderbergse gemeenten hun bruiloft of jubilaris heeft gevierd.

Ook Bert Oosterbeek, eigenaar van technisch bureau T.S.B.O. BV, uit Stampersgat gelooft in de capaciteiten van WILCO VERMEULEN en is een eenjarige overeenkomst met DYM aangegaan om WILCO de kans te geven zich ook Internationaal te kunnen meten en zo kans te maken op kwalificatie voor de Winmau World Masters en wie weet wat nog meer.

Technisch Service Buro Oosterbeek  BV is een service verlener die actief is in de kaas industrie en in automatische magazijnen en automatische transport middelen.
TSBO beoogt de partner te zijn die u zo breed mogelijk ondersteund. Dit kan inhouden dat er storingsdiensten ingevuld worden tijdens ziekte of vakantie van de eigen TD of gedurende het gehele jaar het onderhoud verzorgen voor uw machinepark. Producten als miniload en palletkranen, sorters, conveyors, multipickers en AGV’s vallen onder de T.S.B.O. expertise.

Beide sponsorovereenkomsten zijn inmiddels getekend en de sponsoren zijn op WILCO’s wedstrijdshirt terug te vinden.

Dankzij de inspanning van Biljart/Dart Café en Zaal "’t Pleintje" en T.S.B.O. BV kan WILCO VERMEULEN zich nu als dartspeler verder ontwikkelen en is de financiële basis voor het seizoen gelegd. Het is nu aan WILCO om zich te bewijzen dat hij aansluiting kan vinden bij de wereldtop zodat hij, met nog wat extra hulp van het bedrijfsleven, in staat is om misschien wel mee te doen om de hoofdprijzen.

Meerderheid spelersgroep DYM laat Carnavalperiode links liggen

In het carnavals weekend hebben de meeste DYM spelers niet gekozen voor een korte vakantie maar hebben zij toch diverse dart toernooien gespeeld. JITSE VAN DER WAL deed weer van zich spreken door op de FDB Ranking de titel bij de junioren op te eisen. Ons Belgisch talent SHAUNI WASTYN wist de 5e plaats te bereiken in het dames toernooi NDAL. Tijdens het Open Almkerk was er een gedeelde 9e plaats voor JAIMY VAN BAVEL en WILCO VERMEULEN moest met een gedeelde 17e plaats genoegen nemen. DYM is trots op deze ‘diehards’ die weer een goede prestatie hebben neergezet

DYM was in the House of 5th Open Kennemerland

Dit weekend, met name zondag, stond in het teken van het 5e Open Kennemerland waar een groot deel van de spelersgroep van DYM aanwezig was. Het resultaat was dat DYM met trots kon terugkijken op de resultaten van alle spelers die met een Runner Up, 2 halve finalisten, een kwartfinalist en 2 achtste finalisten het toernooi wisten af te sluiten.

Het begon dit weekend op zaterdag met de presentatie van JITSE VAN DER WAL en de winst van DYM Youth Team spelers JAIMY VAN BAVEL en DAMIAN MOL als koppel in het herenkoppel toernooi van het Open Café het Bosje in Oosterhout.

Vervolgens was het op zondag de beurt aan de diverse single toernooien van het 5e Kennemerland Open. SHAUNI WASTYN was helaas het enige meisje dat zich had aangemeld voor het spelen van het meisjestoernooi zodat zij automatisch als winnaar hiervan zou worden aangewezen ware het niet dat zij ervoor koos om deel te nemen aan het damstoernooi waarmee het meisjestoernooi uit het programma van dit evenement werd geschrapt. Dit betekende dat zij samen met ANNEKE KUIJTEN de DYM vertegenwoordig in het damestoernooi voor haar rekening nam en dit deed zij met succes. Pas in de halve finale werd moest zij buigen voor een van de wereldtoppers in het damescircuit. In de wedstrijd tegen Aileen de Graaf moest de 15-jarige SHAUNI WASTYN concluderen dat het niveau van haar tegenstander iets teveel voor haar was. De winnaar van het afgelopen jaar, ANNEKE KUIJTEN ging in de volgende halve finale onderuit en moest dit jaar dus met een gedeelde 3e plaats genoegen nemen.
Bij de heren was het WILCO VERMEULEN die deze dag niet echt gelukkig was; na het verlies in de split-round moest hij genoegen nemen met een toernooi in de verliezersronde waar hij de kwartfinales wist te bereiken.
Bij de junioren kwamen JITSE VAN DER WAL, DAMIAN MOL en JAIMY VAN BAVEL in actie. Via de groepsfase wisten zij allen de knock-out rondes te bereiken waar JITSE en DAMIAN beide hun Waterloo vonden bij de laatst 16. Vandaag werd JAIMY VAN BAVEL de held door zich te plaatsen voor de finale. Hierin bleek de meer ervaren Bryan Coenderaerts met 2-4 te sterk voor het talent uit Breda maar is de Runner Up plaats een resultaat waarop JAIMY trots mag zijn.

Presentatie Jitse van der Wal maakt de tongen los in Metslawier

Zaterdag 22 februari 2014 staat JITSE VAN DER WAL voor zijn hele leven in zijn geheugen gegrift. Onder toeziend oog van trotse ouders en grootouders werd JITSE deze dag officieel gepresenteerd als dartspeler door zijn management aan de inwoners, het bedrijfsleven en de pers van Nederland en Friesland in het bijzonder. Na een korte introductie werd JITSE VAN DER WAL in het zonnetje gezet en zijn programma voor de komende tijd bekend gemaakt evenals zijn doelen als darter en als mens. Ook de huidige sponsors, FreQuenT Beveiliging en Letsplaydarts.info, kregen de nodige aandacht aangezien zij een voortrekkersrol vervullen voor toekomstige sponsors die JITSE hopelijk op korte termijn willen steunen. Aan het eind kreeg JITSE zijn nieuwe dartshirt overhandigd van DYM eigenaar Santino Broer en volgden er interviews en fotoshoots met de pers (o.a. Nieuwe Dockumer Courant) en RTV Noordoost-Friesland.

Speciale dank voor deze middag gaaat uit naar Cafe Veldzicht in Metslawier die de locatie voor deze gelegenheid aan JITSE bechikbaar had gesteld en met een kopje koffie of thee voor alle bezoekers. Via deze weg wil DYM alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid en het bezorgen van een onvergetelijke middag aan een van de grote darttalenten in Nederland JITSE VAN DER WAL

Spelersovereenkomst met Remon Hurrebrink beëindigt.

Deze week hebben DYM en REMON HURREBRINK in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen en de spelersovereenkomst te ontbinden.
In 2011 koos REMON HURREBRINK voor Dart Youngstars Management om hem zakelijk te vertegenwoordigen en sporttechnisch te begeleiden om een volgende stap in zijn dartcarriere te maken.

.
Aanvankelijk verliep  de samenwerking succesvol waarbij REMON zich onder leiding van DYM wist te kwalificeren voor de Winmau World Masters, de Zuiderduin Masters en de Nederlandse herenselectie waarmee hij twee maal de Springcup wist te winnen en een halve finaleplaats in de Six Nations Cup . Ook binnen het Internationale circuit werden mooie resultaten behaald met o.a. halve finale plaatsen tijdens het Antwerpen  Open en de German Gold Cup.  Verder werd REMON dankzij DYM opgenomen in de Super League Nederland selectie van Oranjebar 3 waarmee hij afgelopen seizoen nog kampioen werd en naar de hoofdklasse promoveerde.

 

Helaas hebben persoonlijke omstandigheden (o.a. overlijden van vader en echtscheiding) ertoe geleid dat REMON zijn prioriteiten moest verleggen en het darten op het hoogste niveau naar het tweede plan moest verwijzen. De afgelopen 9 maanden hebben beide partijen geprobeerd hiervoor een juiste oplossing te vinden om toch tot goede dart prestaties te komen maar dit bleek helaas niet mogelijk. Hierop is in goed overleg besloten om de samenwerking op te zeggen aangezien beide partijen niets aan elkaar konden toevoegen.

 

DYM wenst REMON HURREBRINK veel succes met de nieuwe weg die hij is ingeslagen in zijn leven samen met zoon Wesley en veel geluk in zijn nieuw betrokken woning. Wij zijn er van overtuigd dat REMON in de toekomst opnieuw van zich zal doen spreken in de beoefening van zijn geliefde spelletje darts

Trainingarbeid jeugd werpt vruchten af; Jitse ( in Leek) en Shauni (in Temse) winnen bij senioren

Afgelopen zaterdag waren 2 van de DYM Youth Team spelers prominent aanwezig tijdens de LaCo competitiedag die werd gespeeld in Urk. JITSE VAN DER WAL moest met de FDB selectie 2 wedstrijden spelen waarbij voor de jongens uit Friesland aansluiting met de top 3 op het spel stond. JITSE deed wat van hem verwacht werd en wist zijn single en koppelpartijen allen te winnen. FDB profiteerde hiervan mee door beide wedstrijden te winnen. Ook voor JAIMY VAN BAVEL die uitkomt voor DBMN stond veel op het spel. En net zoals zijn maatje stelde ook JAIMY zijn teamcaptain niet teleur. Ondanks dat hij zijn singles wist te winnen moest DBMN echter genoegen nemen met een winst en een verliespartij. Beide dames, SHARON ROOSEN en ANNEKE KUIJTEN waren naar Schotland afgereisd om deel te nemen aan de Scottish Open. SHARON kwam tot een prima prestatie en moest bij de laatste 32 de winst aan Deta Hedman laten. ANNEKE stelde zwaar teleur door al bij de laatste 64 af te haken waar zij zich onnodig liet foppen door Dee Bateman die ANNEKE voor de tweede keer in een week wist te verslaan. Alle herenspelers van DYM hadden dit weekend andere verplichtingen en kwamen niet in actie.
Verder waren er persoonlijke succcessen voor SHAUNI WASTYN die zondag tijdens het damestoernooi in Temse alle volwassen concurrentie terugwees waarmee zij de toernooiwinst voor zich opeiste. Ook JITSE VAN DER WAL pakte zondag weer een toernooizege bij de heren. In het toernooi in Leek was niemand tegen de jonge Fries opgewassen die aanstaande zaterdag gepresenteerd wordt aan de pers in zijn woonplaats Metslawier.

DYM spelers presteren tijdens DeltaRent Open en Open Nieuwendijk

Afgelopen weekend was DYM spelersgroep verdeeld tussen de mannen en vrouwen. De dames SHARO ROOSEN, ANNEKE KUIJEN en SHAUNI WASTYN waren aanwezig op het Deltarent Open damestoernooi. Bij de laatste 16 werd SHARON uitgeschakeld door collega SHAUNI die op haar beurt onnodig onderuit ging tegen Natasja Bonhof waardoor zij op een mooie 5e plaats eindigde. ANNEKE KUIJTEN had zich inmiddels overtuigend geplaatst voor de finale en kende geen medelijden met dezelfde Natasja die met 4-0 aan de kant werd gezet waarmee ANNEKE de toernooiwinst voor zich op eiste. De mannelijke vertegenwoordiging dit weekend bleef beperkt tot WILCO VERMEULEN en JAIMY VAN BAVEL die zaterdag samen de La Plaza ranking bezochten waar JAIMY de 1/8 finale wist te halen en WILCO als Runner Up eindigde. Op zondag waren beide mannen aanwezig tijdens de Open Nieuwendijk waar JAIMY opnieuw de 1/8 finale wist te halen en WILCO een 5e plaats liet noteren. Kleine grote man JITSE VAN DER WAL kwam vrijdag tot de 1/4 finale in Diever en werd de winnaar van de verliezersronde tijdens het Groningen Dart Kampioenschap. ANNEKE wist op zondag ook nog de verliezersronde in het toernooi bij Paradiso te winnen. 

Ook Damian Mol is toegevoegd aan DYM Youth Team

Vandaag tijden de Dutch Open hebben DAMIAN MOL en zijn ouders hun handtekening gezet onder een jeugd spelersovereenkomst met Dart Youngstars Management. DAMIAN is hiermee de vierde jeugdspeler die deel uitmaakt van het DYM Youth Team en zal vanaf nu ook gaan deelnemen aan internationale jeugdtoernooien om zich te proberen te kwalificeren voor de Winmau World Masters.
DAMIAN MOL maakte op de door Jaimy van Bavel gewonnen kwalificatiedag al veel indruk op de technische staf van DYM. In overleg met DAMIAN'S ouders en zijn vriendin Kaylee van Konijnenburg heeft Santino Broer besloten om ook DAMIAN MOL de kans te geven om toe te treden tot de DYM jeugdopleiding en die kans is door DAMIAN met beide handen aangegrepen. Vandaag tijdens de Dutch Open, waar DAMIAN naast speler ook als VIP-gast aanwezig was, heeft dit darttalent uit Sint Willibrord zijn handtekening geplaatst en hiermee de volgende stap gezet in zijn dartcarriere.

Goede prestaties van DYM spelers tijdens Dutch Open 2014

Tijdens het afgelopen weekend kwamen alle Dart Youngstars Management contractspelers in actie. Zaterdag moesten de heren en dames hun singletoernooi spelen met als doel plaatsing voor de finaledag. Dit lukte twee van de vijf spelers; SHARON ROOSEN, DANNY SCHELLEKENS en REMON HURREBRINK haalden het jammer genoeg niet maar ANNEKE KUIJTEN en WILCO VERMEULEN wisten zich bij respectievelijk de laatste 16  en laatste 64 te plaatsen.
Op zondag werd naast de eindfase van de senioren ook het jeugdtoernooi gespeeld wat betekende dat JITSE VAN DER WAL, JAIMY VAN BAVEL en SHAUNI WASTYN aan de oche zouden komen. Na de goede resultaten van afgelopen week werd er ook deze zondag op goede resultaten gehoopt.

De Technische staf werd op zijn wenken bediend want ondanks dat ANNEKE haar meerdere moest erkennen in Anastacia Dobromislova en genoegen moest nemen met een geedeelde 9e plaats en dat Wilco tekort kwam tegen Davy van der Zande waardoor hij een gedeelde 33e plaats haalde konden beide spelers terugkijken op een geslaagd toernooi.
Ook bij de jeugd waren de resultaten bevredigend. SHAUNI WASTYN verloor van de latere finaliste Sharon Jansen en liet een gedeelde 9e plaats noteren. Beide jongens deden het zelfs nog iets beter en bereikte alle twee een gedeelde 5e plaats. JITSE VAN DER WAL vergat de beslissende leg uit te gooien en zag Kevin Doets er met de winst van doorgaan. JAIMY VAN BAVEL wist zich uitstekend terug te vechten tegen Colin Roelofs maar wist zijn matchdart niet te benutten waarna Colin de wedstrijd op slot gooide. Al met al een geweldig resultaat waar alle spelers met tevredenheid op mogen terugkijken.

DYM Youth spelers dit weekend verantwoordelijk voor beste resultaten

Afgelopen weekend stonden er diverse toernooien op het programma voor de dames, heren en jeugd spelers van DYM. Het begon op zaterdag voor de senioren in Bremen waar zij moesten strijden voor punten voor de Zuiderduin Masters ranking en tegelijk konden proberen om via toernooiwinst een startbewijs voor de Winmau World Masters te verdienen. Helaas konden ANNEKE KUIJTEN en SHARON ROOSEN dit keer geen potten breken en werden beiden vroegtijdig uitgeschakeld. Het herentoernooi was een aanfluiting waarbij de organisatie zich diep moet schamen door het toestaan van deelname aan PDC spelers en deze spelers ook nog eens te bevoordelen tijdens het toernooi. WILCO VERMEULEN werd een van de slachtoffers van deze dwaling van de organisatie en verloor in de derde ronde. DANNY SCHELLEKENS wist nog tot de laatste 64 door te dringen.
Op zondag was de beurt aan de jeugdspelers die alle drie op jacht waren naar de titel. JITSE VAN DER WAL hield een gedeelde 5e plaats over aan zijn tweede internationale toernooi en het nieuwste team lid JAIMY VAN BAVEL wist het tot een gedeelde 3e plaats te brengen. Het beste resultaat voor de DYM spelers tijdens de German Gold Cup was echter voor SHAUNI WASTYN die de titel op een haar na miste en haar eerste internationale toernooi als DYM Youth speelster Runner Up werd.
Ook SHARON ROOSEN kwam deze zondag in actie en wel tijdens de Tilburg Open, echter zonder succes. De mannen namen beide deel aan het Boxtel Open. Hier wist WILCO VERMEULEN op een gedeelde 5e plaats te eindigen in een zeer sterk deelnemersveld en samen met Corne beslag te leggen op de Runner Up positie in het koppeltoernooi.

DYM spelers kunnen tevreden terugkijken op resultaten van afgelopen weekend

Het was een druk weekend voor iedereen binnen de DYM organisatie waar de meeste aandacht dit keer uitging naar de eerste kwalificatiedag waar een jeugd spelersovereenkomst zou worden vergeven en voor de directie en Technische Staf geen rust was weggelegd.  De bestaande DYM spelersgroep was deze week natuurlijk ook weer op de nodige evenementen aanwezig en waren daar opnieuw succesvol. Zo was er een mooie derde plaats voor SHARON ROOSEN in het Open Dongen en deed ANNEKE KUIJTEN hetzelfde in het damestoernooi  tijdens het Bousema Open. Haar collega WILCO VERMEULEN was daar ook aanwezig en moest bij de laatste 16 zijn meerdere erkennen in Jelle Klaasen die deze dag net even beter was. DANNY SCHELLEKENS kwam niet in actie en de jeugdspelers SHAUNI WASTYN en JITSE VAN DER WAL hadden verplichtingen tijdens de DYM Youth Team kwalificatiedag. JITSE wist zaterdag nog wel met het FDB LaCo Team hun wedstrijd te winnen.

1e Kwalificatiedag DYM Youth Team groot succes; Jaimy van Bavel winnaar Jeugd spelerscontract

Oktober jongstleden startte Dart Youngstars Management met een campagne om de dartsport extra interessant te maken voor jeugd en voor talenten in het bijzonder door iedere jeugdspeler de kans te geven om in aanmerking te komen voor een plaats in het DYM Youth Team. Via o.a. het verspreiden van flyers op dart evenementen, het informeren van (lid) organisaties die zich bezig houden met dartende jeugd en het bezoeken van veel, heel veel toernooien werd geprobeerd om de jeugd hierover te informeren en te wijzen op al het moois dat de dartsport kan brengen.

Het gevolg was een flink aantal aanmeldingen waarvan er na voorselectie 10 spelers overbleven die een uitnodiging ontvingen om deel te nemen aan de kwalificatiedag om te strijden voor een jeugd spelerscontract en een plaats in het DYM Youth Team.
In de geweldige dartlocatie “het Haventje” in Harderwijk waren het uiteindelijk acht deelnemers die zich met hun begeleiding melden om persoonlijk kennis te maken met DYM eigenaar Santino Broer, de Technische Staf inclusief oud speler Ryan de Vreede en de DYM jeugdspelers SHAUNI WASTYN en JITSE VAN DER WAL.

Na de ontvangst met een bakkie koffie en de toelichting op het programma van Santino konden de acht spelers beginnen aan de testdag. Als opwarmertje werd er begonnen met een aantal schriftelijke testen waarna de spelers als afsluiting van de ochtend een lunch aangeboden kregen. Vervolgens werd de middag gestart met een aantal praktische oefeningen waarin de verschillende disciplines van het darten aan bod kwamen en de spelers ook werden getest op hun mentale weerbaarheid met hulp van Ryan de Vreede die in zijn partijen zijn rol als vervelende tegenstander prima uitvoerde.  In het tweede deel van de middag volgde er nog een fysieke test waarna werd afgesloten met een knock-out toernooi. Gedurende de gehele dag werden allerlei gegevens bijgehouden door de DYM Technische Staf en was het uiteindelijk JAIMY VAN BAVEL die met een zeer klein verschil (slechts 5 punten) als winnaar naar voren werd geroepen.

JAIMY VAN BAVEL krijgt dankzij deze prestatie een jeugd spelersovereenkomst aangeboden van DYM waarmee hij deel uit zal gaan maken van het DYM Youth Team en zijn dartcarriere een extra impuls krijgt dankzij o.a. deelname aan Internationale dart evenementen.
Dart Youngstars Management feliciteert JAIMY en zijn ouders met het behaalde resultaat en wenst hem veel succes in zijn nieuwe team waar hij op een warm welkom kan rekenen.

Geweldig weekendje darts voor DYM spelers; successen stapelen zich op

Het tweede weekend van 2014 wisten bijna alle spelers van DYM de technische staf te verbazen met een regen van successen. Meest in het oog springend was de prestatie van ANNEKE KUIJTEN die op de weg terug lijkt na een kleine terugval. Tijdens de Texel Dart Trophy wist zij zowel het dames singletoernooi als koppeltoernooi te winnen. Vervolgens was het SHAUNI WASTYN die na eerst de meisjestitel te hebben gepakt wederom tot de halve finale van het damestoernooi wist door te dringen, beide tijdens het LUDO'S in Ranst. Dan was er de eerste echte toernooiwinst voor WILCO VERMEULEN die het Open Gorinchem op zijn naam schreef. DANNY SCHELLEKENS wist daar de halve finale van de verliezersronde te bereiken. Ook SHARON ROOSEN was in Gorinchem aanwezig maar kon tussen alle heren geen vuist maken. Kleine grote man JITSE VAN DER WAL pakte opnieuw de winst tijdens de FDB ranking.

Wilco Vermeulen verrast tijdens presentatie

WILCO VERMEULEN behoort vanaf nu tot bekende Nederlander in de regio Halderberge en staat officieel op de kaart als serieuze beoefenaar van de dartsport. Afgelopen zaterdag mocht WILCO zich verheugen tijdens zijn presentatie als speler en merk door DYM. In het bekendste dartcafe in de regio, 't Pleintje te Stampersgat, waren ruim 40 aanwezigen, veel pers en zelfs de lokale TV getuigen van de presentatie van WILCO VERMEULEN als semi professionele dartspeler en zijn nieuwe logo wat in de toekomst als "merk" zal worden ingezet ten behoeve van sponsors. Daarnaast werden WILCO's  doelen en programma toegelicht door zijn management. Na de presentatie was er volop tijd voor iedereen om, onder het genot van een drankje, ontspannen met WILCO te praten en volgde nog een verrassing in de vorm van het begroeten van twee sponsors die reeds de beslissing hadden genomen om WILCO VERMEULEN komend seizoen te steunen. DYM wil de uitbaters van de locatie, Ad en zijn vrouw Carla, graag bedanken voor de gastvrijheid en kan iedere dartliefhebber adviseren 't Pleintje een keer te bezoeken. DYM wenst WILCO VERMEULEN, zijn vrouw Marisa en dochter Phoebe veel succes met de nieuw ingeslagen weg.

Dartjaar 2014 begint goed voor DYM spelers in eerste weekend

Het eerste weekend van 2014 stond er een afwisselend programma op de agenda van de DYM spelers. Meest succesvol dit weekend was JITSE VAN DER WAL die op vrijdag het Open Openende herentoernooi wist te winnen. De Belgische SHAUNI WASTYN behaalde in haar eerste optreden als DYM speler de halve finale van het damestoernooi tijdens de Bar Temse Ranking op zaterdag. Voor DANNY SCHELLEKENS, ANNEKE KUIJTEN, WILCO VERMEULEN en SHARON ROOSEN moest het op zondag gebeuren tijdens de Open Rijen. De beste resultaten waren hier voor WILCO die de kwartfinale bereikte en ANNEKE die tot de finale kwam maar hierin net te kort kwam.

SHAUNI WASTIJN kiest voor DYM jeugdopleiding

Op 2 januari is het Belgische darttalent SHAUNI WASTIJN toegetreden als jeugdspeler bij DYM. Met het afsluiten van de overeenkomst is SHAUNI de tweede aangewezen jeugdspeler in het te formeren DYM Youth Team. Dankzij de samenwerking met DYM hoopt SHAUNI WASTIJN zich verder te kunnen ontwikkelen als dartspeler en kans te maken op een of meerdere Internationale titels.  SHAUNI is dit jaar al in het bezit van twee deelnamebewijzen voor de Winmau World Masters 2014 en heeft nu haar zinnen gezet op deelname aan de Europe Cup Youth aankomende zomer. De bescheiden 15-jarige Belgische is de tweede van de 4 tot 6 spelers/sters die deel uit gaan maken van het DYM Youth Team waarvoor op 19 januari aanstaande de eerste kwalificatiedag wordt gespeeld.
DYM verheugt zich op de samenwerking met SHAUNI WASTIJN in de wetenschap dat voor haar wellicht dezelfde toekomst weg is gelegd als de huidige nummer 1 van het meisjescircuit, Casey Gallagher. SHAUNI zal tijdens de German Gold Cup haar eerste Internationale toernooi spelen als DYM speelster waarna de Dutch Open op het programma staat. DYM wenst SHAUNI WASTIJN veel succes.

hansmunt.nl nieuwe sponsor voor ANNEKE KUIJTEN

Dankzij haar goede regionale en internationale resultaten in de afgelopen 2 seizoenen heeft ANNEKE KUIJTEN nu ook de aandacht getrokken van Hans Jansen, dartliefhebber, die als eigenaar van muntenhandel hansmunt.nl heeft besloten om Anneke een steuntje in de rug te geven. In 2014 zal hansmunt.nl als sponsor dan ook een prominente plaats innemen op het wedstrijdshirt van Anneke tijdens het spelen van nationale en internationale toernooien.

Het in Helmond gevestigde hansmunt.nl, al 12½ jaar een begrip als internationale muntenhandel is het adres voor de verzamelaars van Euromunten, Guldenmunten, Worldcoins, en Penningen. Eigenaar Hans Jansen is ook verantwoordelijk voor een aantal speciaal vervaardigde munten.

Hans Jansen is geen onbekende in het dartcircuit in Peelland waar hij als actief speler, bestuurlid en sponsor van de PDB zijn steentje bijdraagt in de dartsport. NU heeft hij besloten om ook Anneke te sponsoren die zich dankzij de inspanning van hansmunt.nl verder kan ontwikkelen en ook in 2014 kan proberen om haar doel, de kwalificatie voor de Lakeside World Proffesional Championships, te halen..

Sharon Roosen sluit 2013 af met halve finale tijdens BREKO Open en finale in St. Michelgestel

Voor Sharon stonden er in het laatste weekend van 2013 twee toernooien op het programma; zondag de 29e was zij aanwezig op het 11e Breko Eindejaars Dartstoernooi in Papendrecht waar zij ondanks de extreem lange wachttijden (wat een blamage voor de organisatie om een damestoernooi te laten spelen op 1 bord) toch de halve finales wist te bereiken maar daar tegen een nederlaag opliep zodat een gedeelde derde plaats moest worden genoteerd. Maandag 30 december stond Sharon alweer fris en fruitig aan de oche bij het Open St Michielsgestel en wist zij zich te plaatsen voor de finale. Helaas kon Sharon zich hierin niet voldoende focussen zodat zij genoegen moest nemen met de Runner Up positie. Mede dankzij deze resultaten kan Sharon terugkijken op een geslaagd 2013 en mag xij zich verheugen op 2014 waarin zij onder de vleugels van DYM zal gaan deelnemen aan diverse internationale toernooien.

Remon Hurrebrink verliezend finalist tijdens Open ENC Darts 2013

De laatste zondag van het jaar is het bij ENC DARTS in Nijverdal al 10 jaar vaste prik dat er een darttoernooi gehouden wordt. Dit jaar een single-toernooi en het is alweer de 35e keer dat er een Open ENC DARTS gehouden wordt. Remon Hurrebrink was er namens DYM bij en behaalde een verdienstelijk resultaat. In de finale, die alle kanten op kon, moest hij alleen Michael Stoeten voor laten gaan nadat Remon eerder gewonnen had van Kevin Hoop (3-0), Jeffrey Ballast (4-0), Patrick Hendriks (4-3) en Harold Kleinjan (5-2) en sluit dus met een Runner-Up plaats het jaar af.

Anneke Kuijten op karakter naar winst tijdens NES Dartfestival 2013

Het laatste toernooi voor Anneke Kuijten in 2013 was het NES Dartfestival - Open Den Ham. Na een jaar vol up en downs wist de kersverse international op karakter het toernooi winnend af te sluiten. De komende twee weken zal zij zich aan haar dochter Evelien wijden waarna 2014 voor haar zal starten met deelname aan de Texel Darts Trophy.

Wilco Vermeulen & Rini de Jong winnen Dartsdrive Stampergat

Het laatste weekend van 2014 is succevol begonnen. Voor de 2e ker op rij wist hij, deze keer met Rini de Jong, de Dartsdrave in Stampersgat winnend af te sluiten.

 

 

 

Jitse van der Wal ziet trainingsarbeid beloond met toernooizege tijdens 3e Open Urk Jeugd.

Afgelopen zaterdag moest de technische staf van DYM kiezen tussen 2 dartevenementen waar veel jeugd aanwezig zou kunnen zijn. In Almelo was de gezamenlijke speeldag voor de LaCo Jeugd waar dus een aantal gevorderde jeugdspelers aanwezig waren en bekeken konden worden. In het Flevolandse Urk vond de derde editie van de Open Urk Jeugd plaats met een waanzinnig aantal inschrijvingen van maar liefst 71 jeugdspelers. Dit bleken ook nog eens allemaal jongens te zijn waarvan er meer dan 60 uit Urk afkomstig waren.

DYM besloot maar eens een kijkje te nemen in Urk of er misschien nog een verborgen talent achter de oche stond. Na enig zoeken werd het clubgebouw van dartclub 208 uit Urk gevonden, echter pas nadat we vergeefs op de deur van de buren hadden geklopt (jawel, ook een dartclub De rake gooier genaamd) en werden we verrast door een schitterend onderkomen met 21 prima dartbanen, enthousiaste vrijwilligers en Jitse van de Wal die hier ook aanwezig was om revanche te nemen voor zijn verlies in de finale van het toernooi afgelopen jaar. De volgende verrassing waren de prijzen die werden gehanteerd tijdens dit jeugdevenement. Frisdrank € 0,50, koffie gratis, patat met saus € 0,50 en de snacks € 1,=. Hoezo drempelverlagend? 

Intussen werd er fanatiek gedart in 16 groepen en zeker niet op gering niveau. DYM hoopt voor een aantal van de aanwezige Urker spelers dat zij, wellicht groepsgewijs, snel gaan deelnemen aan het NDB Rankingcircuit want verschillende opvolgers van Dirk van Duijvenbode staan te trappelen. Het toernooi verliep vlot en rond drie uur kon met de knock-out winnaar- en verliezerronde worden begonnen. In de winnaarsronde werd al snel duidelijk wie de favoriet voor de eindzege was. Met sterk spel rekende Jitse van der Wal ronde na ronde met zijn tegenstanders af en kreeg in zijn reeks naar de finale slecht een leg tegen te verwerken. Zijn tegenstander in de finale werd verrassend genoeg niet Geert Nentjes, bijgenaamd “De Zoete” maar Frank-Jan Helder die echter net als zijn voorgangers niets tegen Jitse in kon brengen. Om dat te onderstrepen gooide de Benjamin van DYM en passant nog even een 156 finish die meteen als hoogste van het toernooi opgeschreven kon worden. Tip voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de dart jeugd; Ga eens kijken in Urk bij Dartclub 208 waar ze weten hoe jeugd voor darten te motiveren.

DYM introduceert kalender voor jeugd dart evenementen

Promotie van de dartsport bij de jeugd is een van de speerpunten van Dart Youngstars Management waren de woorden van Santino Broer tijdens de introductie van het vernieuwde DYM. In de afgelopen tijd is er al hard gewerkt achter de schermen en naast de al eerder geïntroduceerde mogelijkheid voor jeugdspelers om een contract te verdienen als jeugdspeler bij het DYM Youth Team wordt er nu een speciale agenda gepubliceerd met daarop alle dartevenementen waar de jeugd welkom is.

Het is de bedoeling dat alle regionale en nationale jeugd toernooien in Nederland, België en Duitsland hierop vermeld worden. Daarnaast zijn ook alle (Inter)nationale toernooien waar bij winst een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters de beloning is op de agenda terug te vinden.

Wil je weten waar je als jeugdspeler terecht kan? Kijk dan hier voor meer informatie.

Laat je niet weerhouden om ook eens een toernooi in het buitenland te bezoeken en je te meten met jeugdspelers uit een ander land, DYM adviseert en regelt graag je reis & verblijf voor de diverse evenementen. DYM komt graag in contact met organisaties van jeugd evenementen en hoopt dat zij de door hen te organiseren toernooien e.d. willen aanmelden via info@dartyoungstars.nl zodat deze ook in de agenda kunnen worden opgenomen.

Inmiddels is de datum voor de 1e DYM Youth Qualification ook vastgesteld. Tijdens deze besloten selectiedag zullen de daarvoor uitgenodigde spelers die zich hiervoor hebben aangemeld de mogelijkheid krijgen om hier een spelercontract te verdienen en deel uit te gaan maken van het DYM Youth Team. De aanmelding voor deze eerste kwalificatiedag sluit op 07 januari 2014.

DYM gaat Ladies Darts Organisation in Nederland & Europa vertegenwoordigen.

Vanaf vandaag zal Dart Youngstars Management officieel de Ladies Darts Organisation gaan vertegenwoordigen in Nederland en het Europees continent. Hiertoe zijn Julie Lambie, namens de LDO en Santino Broer namens DYM een samenwerkingsverband aangegaan om zodoende het damesdarts naar een hoger plan te tillen. Voor DYM een logisch vervolg op de betrokkenheid die zij met de LDO heeft.

Sinds de oprichting van de LDO in februari 2012 door Julie Lambie hebben tal van damesspelers gekozen om lid te worden van deze organisatie die opkomt voor de belangen van de dames in de dartsport.

DYM heeft dit initiatief van meet af aan gesteund en heeft met ANNEKE KUIJTEN, RACHNA DAVID, SHARON ROOSEN en RACHEL BROOKS ook kunnen profiteren van diverse acties en kortingen die dankzij de Ladies Darts Organisation zijn bewerkstelligd.

Ook heeft DYM zich verbaasd dat slecht een gering aantal dames dartspelers van het Europese Continent zich als lid hebben aangemeld en dus de promotie van hun sport en de voordelen van een bond die de belangen van dames in de dartsport zoals bijvoorbeeld gelijkwaardig prijzengeld ten opzichte van de heren tijdens toernooien niet naar waarde ingeschat.

DYM hoopt hierin verandering aan te brengen door namens te LDO te kunnen onderhandelen met de bestaande toernooi organisaties ten gunste van de dames. Daarnaast zal DYM in samenwerking met de LDO een aantal toernooien, exclusief voor dames, gaan opzetten binnen Nederland en de rest van Europa. Verder zal het aantal extra voordelen voor de LDO leden worden uitgebreid met name in Nederland en de omringende landen zodat het voor iedere vrouw die de dartsport beoefent interessant zal zijn om zich bij de LDO aan te sluiten.

Klik voor meer informatie op de volgende links;
http://www.ladiesdartsorganisation.com en http://www.dartyoungstars.nl/index.php?id=33

 

DYM spelers oogsten 3 Titels, een Runner Up en een 3e plaats

 Na zaterdag de teamwedstrijden en de koppels te hebben gespeeld, stonden gisteren de singles op het programma bij de Lorna Croft Friendship Cup in het Duitse Erkrath. Er werd gestart met poule wedstrijden en vervolgd met knock-out. Voor DANNY SCHELLEKENS en REMON HURREBRINK eindigde het toernooi in de groepsfase, ANNEKE KUIJTEN wist zich wel voor de kwartfinales te plaatsen waar zij haar meerdere moest erkennen in landgenote Tamara Schuur.

Maar liefst zeven Nederlandse spelers stonden in de halve finales, 4 bij de heren en 3 bij de dames en beide finales werden een Nederlandse aangelegenheid met Jeffrey de Zwaan bij de heren en Rilana Erades als uiteindelijke kampioenen.

In het team onderdeel zijn de Nederlandse dames met 115 tegen 106 de sterkste waarmee zij voor de 6e keer de Lorna Croft Friendship Cup winnen. De Nederlandse heren winnen met 134 tegen 76 de aller eerste titel voor de heren tijden de Lorna Croft Friendship Cup. Een succesvol weekend dus voor de drie deelnemende DYM spelers die allen een titel kunnen bijschrijven op hun palmares.

Voor de overige DYM spelers waren er ook successen te noteren; WILCO VERMEULEN werd zaterdag Runner Up tijdens de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel te Zevenbergen en jeugdspeler Jitse van der Wal wist de halve finale te bereiken in de winnaarsronde van het heren singletoernooi van Concordia in Oude Pekela.

3 DYM spelers nemen deel aan Laura Croft Friendship Cup

Dit weekend wordt in Duitsland de 8ste editie van de Lorna Croft Friendship Cup (LCFC) gespeeld, een duel tussen de dames- en herenteams van Duitsland en Nederland. Niet 1, niet 2, maar 3 spelers van DYM zijn geselecteerd voor het Nationaal Nederlands Team om de Lorna Croft Friendship Cup 2013 te spelen. Nog nooit kwamen er naast dames ook heren in actie tijdens dit evenement, welke in het leven is geroepen als eerbetoon aan de overleden vrouw van Olly Croft, de oprichter en voormalig voorzitter van de BDO. Nederland won vijf edities op rij, daarna was Duitsland tweemaal de sterkste. 

Bij de dames zien we naast de bekende en ervaren selectiespeelsters ook ANNEKE KUITEN op de lijst die haar debuut gaat maken in het Nederlands team dankzij diverse uitstekende prestaties in de afgelopen maanden. Zowel op Nederlandse bodem als op internationale toernooien is ANNEKE erg actief.
Het herenteam bestaat volledig uit selectiespelers waarbij REMON HURREBRINK en DANNY SCHELLEKENS in actie komen. Net als tijdens de Challenge of the Lowlands mogen beiden opnieuw hun kwaliteiten tonen met hopenlijk hetzelfde positieve resultaat.

De spelers zijn verdeeld over koppels en twee verschillende teams:

Dames 'team wit': Karin Krappen / Anca Zijlstra & Rilana Erades / ANNEKE KUIJTEN
Dames 'team oranje': Tamara Schuur / Kristie Struker & Sharon Prins / Floortje van Zanten
Heren ´team wit': Jeffrey de Zwaan / DANNY SCHELLEKENS & Jan Dekker / Jonny Nijs
Heren ´team oranje': REMON HURREBRINK / Dennis te Kloese & Wesley Harms / Jeffrey de Graaf

DYM wenst ze allemaal veel geluk bij hun wedstrijden.

Jitse van der Wal tekent sponsorovereenkomst met FreQuenT Groep

Het zijn mooie tijden voor de 14-jarige Friese Jitse van der Wal. Momenteel domineert Jitse de Friese Ranking bij de junioren en timmert hij ook aardig aan de weg bij de Nederlandse rankingtoernooien waar hij een zevende plaats bezet. Daarnaast maakt hij deel uit van het LaCo Jeugdteam van de FDB en was er afgelopen weekend zijn internationale debuut tijdens de Sunpark Masters en “last but not least” heeft hij een spelerscontract als jeugdspeler bij DYM. Al deze zaken zijn niet onopgemerkt gebleven bij het Friese bedrijfsleven dat als “sportminded” bekend staat.

Voor Jitse is het nu belangrijk om zich te richten op een plek in de top vier van Nederland en deelname aan internationale toernooien wat inhoud dat er veel gereisd moet worden. Tel daar het spelen van toernooien en competitie bij op Jitse financiele steun goed kan gebruiken. De FreQuenT Groep is het eerste bedrijf dat dit begrijpt en vertrouwen heeft in Jitse’s kwaliteiten en de begeleiding van DYM. Vandaag kreeg Jitse van der Wal bezoek van FreQuenT Groep eigenaar Ate Tijtsma en om zijn eerste sponsorovereenkomst te tekenen.

De FreQuenT Groep is een bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in dienstverlening ten behoeve van alle vormen van beveiliging; van evenementenbeveiliging tot alarmsysteem, incasso werkzaamheden en particuliere recherche. Zij staan voor het leveren van kwaliteit en ervaren medewerkers tegen een zeer scherp tarief. Beveiliging betaalbaar houden voor de klant, dat is het doel van de in het Friese Metslawier gevestigde FreQuenT Groep.

Dankzij de inspanning van FreQuenT Groep kan Jitse zich misschien ontwikkelen tot een van de topspelers in darts en daarmee een waardige opvolger worden van Rick Hofstra die het grote doel van Jitse, het halen van de World Professional Championships, al eerder heeft bereikt en ook dit jaar weer tot de deelnemers op Lakeside behoort.

Dart Youngstars Management geschokt van NDB artikel met betrekking tot begeleiding jeugdspelers.

De directie van DYM heeft vandaag met ontzetting kennis genomen van het door de NDB gepubliceerde artikel “Darters en ouders opgelet!”. De directie het belang van de waarschuwing aan ouders/verzorgers en jeugdspelers voor het gevaar van misbruik in allerlei vorm, wat ten alle tijden voorkomen moet worden evenals het risico hierop. Nadeel van een dergelijk bericht is dat de partijen die wel aan allerlei voorwaarden voldoen en wel degelijk het belang van de jeugdspelers voor ogen hebben hiermee (onterecht) ook met argusogen bekeken worden.

Dart Youngstars Management benadrukt dat zij al sinds 2005 jeugdspelers begeleidt en opleid ten behoeve van de dartsport, en als gesprekspartner van de NDB functioneert. Daarnaast zet DYM zich al jaren in voor het project “in veilige handen” wat misbruik, overschrijdend gedrag en uitbuiting ten opzichte van kinderen helpt voorkomen. Daarnaast functioneert de directie van DYM als pleegouder onder toezicht van jeugdzorg die maandelijks controle uitoefent op de gang van zaken.

De directie van DYM betreurt het dat ook de dartsport wordt geconfronteerd met typen zoals in het bericht van de NDB wordt aangegeven en zal zich samen met de NDB en overige partijen als Stichting in Veilige Handen, N.O.C./N.S.F. en Justitie dan ook blijven inzetten om misbruik en/of uitbuiting van jeugd uit te bannen en zeker de dartsport hiervan schoon te houden.

DYM is momenteel bezig met het opzetten en samenstellen van een team met jeugdspelers die de kans krijgen om een (in)ternationale dartcarriere te starten en voert hiervoor campagne zonder vragenlijsten e.d. waarvan melding wordt gemaakt in het betreffende artikel. Wij hopen dan ook dat het potentiële darttalent zich niet laat afschrikken door het geplaatste bericht en zich, in overleg met hun ouder/verzorger blijven aanmelden voor de selectiedagen.

Sharon Roosen vindt sponsor in Xtreme Sport

Dankzij haar goede regionale en internationale resultaten heeft SHARON ROOSEN laten zien dat haar keuze om te proberen serieus door te breken als dartspeelster serieus genomen moet worden. Onder begeleiding van DYM heeft zij inmiddels aan drie internationale toernooien deelgenomen met een mooie 5e plaats in Malta als beste resultaat. Door daarnaast het Open Broertjes te winnen en een 3e plaats tijdens De Haagse Stal Open wist zij de aandacht te trekken van sportliefhebbers uit het bedrijfsleven. Deze week mocht SHARON ROOSEN haar eerste sponsorovereenkomst tekenen.

Het in Tilburg gevestigde Xtreme Sport, een actief en innovatief bedrijf op het gebied van sportvoeding dat zich speciaal richt op vernieuwingen waar het voedingssupplementen betreft, heeft zich in de persoon van eigenaar Ad Basters garant gesteld voor een aanzienlijk bedrag waardoor SHARON in verzekerd is van deelname aan meerdere internationale darttoernooien.

Sportvoeding en voedingssupplementen zijn niet meer weg te denken uit de sportwereld. Bijna elke professionele sporter gebruikt sportvoeding. Maar ook veel recreatieve sporters hebben baat bij sportvoeding. Xtreme Sport helpt je bij het kiezen van de sportvoeding die past bij jou en je sport. Xtreme Sport levert Supplementen en Sportvoeding voor elke doelstelling. Of je nu wilt afvallen, aankomen of spieropbouw wenst...Bij Xtremesport.nl ben je aan het juiste adres!

Dankzij de inspanning van Xtreme Sport kan SHARON ROOSEN zich nu verder ontwikkelen en is de financiële basis  voor het seizoen gelegd. Het is nu aan haar om te bewijzen dat ze aansluiting kan vinden bij de wereldtop zodat zij, met nog wat extra hulp van het bedrijfsleven, in staat is om misschien wel mee te doen om de hoofdprijzen.

Alle DYM spelers dit weekend op reis voor deelname aan Internationaal Dart Evenement

Dit weekend vinden er meerdere Internationale Dart Evenementen plaats en alle DYM contractspelers zullen dus onderweg zijn. ANNEKE KUIJTEN bijt zaterdag de spits af tijdens het dames single toernooi van het Czech Open in Praag. Op zondag zal ANNEKE vervolgens ook deelnemen aan de dames singles evenals SHARON ROOSEN. Bij de heren singles in Mol zien we REMON HURREBRINK en DANNY SCHELLEKENS aan de oche verschijnen en bij het junioren toernooi van de Sunpark Masters zal JITSE VAN DER WAL zijn internationale debuut maken. Tenslotte zal WILCO VERMEULEN dit weekend afreizen naar Bolgna om daar deel te nemen aan de Italian Grand Masters om te proberen een deelnamebewijs voor de World Masters 2014 te verdienen. DYM wenst alle spelers veel succes.

Wilco Vermeulen pakt tweede zege in "La Plaza Masters"

Wilco Vermeulen heeft dit weekend opnieuw goede zaken gedaan tijdens de La Plaza Masters. Voor de derde keer dit jaar wist hij de finale te bereiken en, dankzij de winst op Dennie de Jong, voor de tweede maal op zijn naam te schrijven. Hierdoor heeft WILCO zijn voorsprong in het tussenklassement tot ruim 30 punten vergroot. 

Anneke Kuijten succesvol in Jersey Womens Open

ANNEKE KUIJTEN heeft gisteren kans gezien de 1/8 finale te bereiken in een zeer sterk bezet deelnemersveld tijdens het JERSEY WOMENS OPEN. In een damespartij van ongekende klasse waarin iedere leg binnen 15 darts werd beslist verloor ANNEKE echter met 2-3 van een ontketende Zoe Jones die vervolgens ook wist te winnen van Deta Hedman en zich plaatste voor de finaledag. ANNEKE deed ondanks deze vervelende nederlaag wel goede zaken en kan dankzij haar 9e plaats weer 14 punten bijschrijven op de kwalificatielijst.Later vandaag zal ANNEKE ook deelnemen aan de TARGET DARTS JERSEY LADIES CLASSIC.

Sharon Roosen pakt opnieuw punten met 5e plaats in Open Malta

Gisteren heeft SHARON ROOSEN de kwartfinale weten te bereiken in het Malta Open 2013. In de nieuw ingeslagen weg in haar dartcarriere waaronder het spelen van Internationale toernooien om zich te plaatsen voor de Winmau World Masters was het Malta Open een ideale gelegenheid voor SHARON om haar eerste titel te behalen en ervaring op te doen. Nadat zij zich voor de finaledag wist te plaatsen was het jammer dat zij in de kwartfinale werd geconfronteerd met de titelverdediger Casey Galagher die dankzij haar ervaring (winnaar Winmau World Master, Europees- en Wereldkampioen) te sterk bleek. In een zeer goede, finale waardige, partij kon SHARON helaas niet op het juiste moment de dubbel raken waarna casey dit professioneel afstrafte. De ervaring die SAHARON hier heeft opgedaan zal haar echter in de toekomst van pas komen in de jacht op kwalificatie voor de World Masters. DYM wil ook Hetty bedanken voor de steun die zij is geweest voor SHARON door met haar mee te reizen.  

Anneke eindigt als Runner Up bij Target Channel Island Championships

Gisterenavond heeft ANNEKE KUIJTEN de finale weten te bereiken in de Target Channel Island Championships tijdens het Jersey Festival of Darts. Op weg naar de finale versloeg zij achtereenvolgens Angie Le Bailey, Jenna Avrill en Tricia Wright alvorens Fallon Sherrock in de finale te sterk bleek. Later deze week zal ANNEKE nog in aktie komen tijdens het JERSEY WOMENS OPEN en de TARGET DARTS JERSEY LADIES CLASSIC.

DYM dames Anneke Kuijten en Sharon Roosen in de prijzen

Vandaag tijdens het "Ladies Only Haagse Stal Open" was het voor het eerst dat beide Nederlandse dames uit de DYM stal, ANNEKE KUIJTEN en SHARON ROOSEN meespeelden in hetzelfde toernooi. Salliant detail was daarbij dat beide dames dit toernooi gebruikten als voorbereiding op het volgende internationale dart evenement waaraan zij deel gaan nemen.
De overige dames in het deelnemersveld, van in totaal 64 dames, moesten met lede ogen toezien dat het niveauverschil tussen de DYM dames en de rest steeds groter wordt en het was uiteindelijk alleen Rilana Reades die de dames wist af te stoppen. Zowel ANNEKE als SHARON wisten alle drie de groepswedstrijden te winnen en zich zo bij de laatste zestien te plaatsen zonder dat zij een leg verloren hadden. Het onverwachte bezoekje van een medewerker van de technische staf van DYM kon de dames ook niet van hun stuk brengen want vervolgens rekende ANNEKE KUIJTEN af met achtereenvolgens Ellis Burink, Bianca Mertens en Joyce Maas en plaatste zich daarmee voor de finale. Voor SHARON ROOSEN was de halve finale het eindstation waar ze, na eerst Kelly de Ridder en Esmee van de Nieuwedijk te hebben verslagen, haar meerdere moest erkennen in Rilana Erades die vervolgens ook in de finale te sterk was voor ANNEKE. Al met al een geslaagde dag zodat zowel SHARON haar deelname aan de Malta Open als ANNEKE haar deelname aan de Jersey Open en Jersey Classic met  vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Jitse van der Wal eerste jeugdspeler in DYM Youth Team

Met de ondertekening van een contract als jeugdspeler bij DYM is JITSE VAN DER WAL de eerste jeugdspeler bij het vernieuwde DYM. Afgelopen middag tekende JITSE in het bijzijn van zijn beide ouders een drie-jarige overeenkomst met Dart Youngstars Management die voor hem o.a. de deur opend naar het deelnemen aan internationale dart evenementen. Dankzij de samenwerking met DYM hoopt JITSE VAN DER WAL zich beter te kunnen ontwikkelen als dartspeler en kans te maken op deelname aan, en misschien winnen van, de Winmau World Masters. De bescheiden 14-jarige Fries is de eerste van de 4 tot 6 spelers/sters die deel uit gaan maken van het DYM Youth Team waarvoor inmiddels de aanmelding voor de kwalificatiedagen geopend is. DYM nodigt dan ook iedere jeugdspeler die zichzelf hiertoe in staat acht uit om zich voor de kwalificatiedagen in te schrijven om kans te maken op een unieke dartbelevenis als lid van het DYM Youth Team. JITSE VAN DER WAL hoeft zich hierover geen zorgen meer te maken. Hij kijkt al uit naar zijn eerste Internationale toernooi, de Sunpark Masters in Belgie, waar voor hem een nieuw dartleven gaat beginnen.

Presentatie Sharon Roosen geslaagd feestje

SHARON ROOSEN staat vanaf nu officieel op de kaart. Afgelopen zaterdag mocht SHARON zich opnieuw verbazen en verheugen tijdens de presentatie van haar als speler en merk. In het vriendelijk ogende Eetcafe Jack's in Tilburg waren ruim 40 aanwezigen getuigen van de presentatie van SHARON ROOSEN als semi professionele dartster en heer nieuwe logo wat in de toekomst als "merk" zal worden ingezet ten behoeve van sponsors. Daarnaast werden SHARON'S doelen en programma toegelicht door haar management. Na de presentatie was er volop tijd voor iedereen om, onder het genot van een drankje, ontspannen met SHARON te praten en mocht zij ook nog een aantal presentjes in ontvangst nemen. DYM wil de uitbater van de locatie, Chiel, graag bedanken voor de gastvrijheid en kan iedere dartliefhebber adviseren Eetcafe Jack's een keer te bezoeken; niet alleen voor een potje darts maar zeker ook voor een goede en betaalbare maaltijd. DYM wenst SHARON ROOSEN, haar man Marco en dochter Iza veel succes met de nieuw ingeslagen weg.

Danny Schellekens heeft vertrouwen in DYM

Onverwacht snel kan DYM opnieuw een nieuwe naam bekend maken. Per 30 oktober maakt ook DANNY SCHELLEKENS  deel uit van de DYM spelersgroep en het DYM Men Team. Voor Danny en zijn relatie Vera is 2013 het jaar van de omslag met o.a. op dart gebied het geselecteerd worden voor het Nederlands team en de deelname aan de Winmau World Masters en in de privé sector de aankoop van een huis en het gaan samenwonen met zijn vriendin. DYM volgt de prestaties van DANNY al enige tijd en achtte de tijd rijp om hem een voorstel te doen dat, tot wederzijds genoegen, heeft geleid tot het aangaan van een spelersovereenkomst. DANNY SCHELLEKENS eerste reactie; " Door het tekenen van dit contract ben ik een nieuwe weg ingeslagen, nu hopen dat de prestaties er beter op gaan worden. Ik wil DYM bedanken voor deze kans en natuurlijk mijn vriendin Vera die mij op alle fronten steunt".

DYM denkt dat de samenwerking met DANNY SCHELLEKENS het gewenste succesvoor de speler zal brengen en zelfs meer tot de mogelijkheden behoort. De overige spelers van DYM heten DANNY  van harte welkom binnen de organisatie. Binnenkort zullen we DANNY SCHELLEKENS presenteren waarbij ook zijn plannen voor komend seizoen bekend worden gemaakt.

Rachel Brooks Triple Victory in Turkije

DYM Ladies Team speler RACHEL BROOKS is afgelopen week zeer succesvol geweest in Turkije. Zij wist maar liefst 3 titels in de wacht te slepen. Met partner Martin Phillips versloeg zij in de Mix Koppels finale het duo Lloyd Browning/Gaynor Williams. In het Dames Koppel sloeg Rachel opnieuw toe door samen met Paula Jacklin het dames duo Hanne Johnsen/Gaynor Williams te verslaan en om nog maar eens aant te tonen dat haar kwalificatie voor Lakeside geen toeval is pakte RACHEL BROOKS ook de winst en de titel in de single finale tegen Gaynor Williams.

Wilco Vermeulen gaat in zee met DYM

Vanaf 24 oktober maakt WILCO VERMEULEN deel uit van het DYM Men Team. Na een turbelente periode waarin ook afscheid werd genomen van zijn vorige zakenwaarnemer konden Wilco en zijn vrouw Maris zich verheugen met de belangstelling van Santino namens DYM. WILCO VERMEULEN gaat voor een nieuwe start in zijn dartcarriere en hoopt dat DYM hem daarbij kan helpen. "Het is allemaal nieuw en onwenning wat we bij DYM aantreffen". volgens Wilco, "Een strakke organisaties, trainingsschema's en speelprogramma's zijn allemaal nieuw voor mij. Het lijkt of er niets aan het toeval wordt overgelaten en dat is ook fijn voor Marisa".

DYM heeft het volste vertrouwen WILCO VERMEULEN en gaan er van uit dat hij zich snel thuis zal voelen in de organisatie. Later deze maand zal WILCO VERMEULEN worden gepresenteerd en zullen de door hem gestelde doelen worden bekend gemaakt.

Sharon Roosen gepresenteerd op 2 november

DYM  dame SHARON ROOSEN zal op 02 november aanstaande door DYM worden gepresenteerd aan de pers, lokale ondernemers en het grote publiek. Tijdens de presentatie kunt u kennis maken met Sharon die tijdens deze gelegenheid haar nieuwe shirt en logo bekend zal maken evenals de door haar gestelde doelen en het daarbij behorende speelprogramma.

De presentatie zal plaatsvinden op 02 november in de locatie Eetcafé Jacks Tilburg - Tuinstraat 81 - NL-5038 DB  Tilburg
U bent welkom tussen 14:00 en 16:00 uur

Santino heeft grote plannen met DYM

Santino heeft grote plannen met Dart Youngstars Management na een inwerkperiode van ruim een jaar nadat een directie wijziging heeft plaatsgevonden.Mede dankzij de steun van zowel een aantal oude bestaande en nieuwe relaties is de reorganisatie zo goed als afgesloten. Een nieuwe website was een belangrijk onderdeel ervan evenals de inzet van sociale media. In een bij Dartnieuws te verschijnen intervieuw zal Santino een en ander nader toelichten. Een van de vernieuwingen afgelopen jaar is natuurlijk de introductie van het DYM Ladies Team geweest en meer recent ook het DYM Men Team wat inmiddels zo goed als compleet is en waar volgende week opnieuw een speler aan zal worden toegevoegd. Verder wilde Santino "back to the Roots" met het opleiden en begeleiden van jeugd, waar hij zelf als speler onderdeel van is geweest en vele successen mocht beleven. Inmiddels is DYM gestart met een campagne om een Youth Team samen te stellen.

   buy cialis co uk levitra in canada cialis vs viagra uk cialis no prescription needed canada cialis prostate uk cialis cheapest price uk best female viagra uk cialis viagra canada